Witam.
Od niedawna jestem właścicielem Mazdy2 (2008) i jest to też mój pierwszy post na tym forum,
więc witam wszystkich. Ale do sprawy..
Nie działa w mojej Mazdzie gniazdo zapalniczki i niestety nie jest to kwestia bezpiecznika, jest
dobry ale i tak wymieniony na nowy. Gniazdo przydaje się i chciał bym je naprawić.
Szukałem już na tym forum i innych jakieś instrukcji lub foto instrukcji naprawy gniazda zapalniczki
ale niestety bez większego sukcesu.
Może mógłby ktoś mi poradzić jak to zrobić aby nic nie zniszczyć i nie odkręcać przy okazji zbędnych
rzeczy.
Z góry dzięki.
Usterka gniazda zapalniczki
Strona 1 z 1
Mała poprawka do tematu i kolejne pytanie.
Okazuje się, że moje gniazdo zapalniczki jest ok. Sama zapalniczka działa, szybko się nagrzewa
(nie wiem czemu tego wcześniej nie sprawdziłem). Napięcie w gnieździe jest ok. Ale nie działa
mi moja ładowarka którą używałem we wcześniejszym aucie. Ładowarkę sprawdzałem u znajomego
i tam działa, u mnie nie.
Teraz pytanie.
Czy w mazdach jest jakieś nietypowe gniazdo? Czy potrzeba jakiejś przejściówki czy ładowarki
ze specjalną końcówką? Jakich ładowarek używacie?
Okazuje się, że moje gniazdo zapalniczki jest ok. Sama zapalniczka działa, szybko się nagrzewa
(nie wiem czemu tego wcześniej nie sprawdziłem). Napięcie w gnieździe jest ok. Ale nie działa
mi moja ładowarka którą używałem we wcześniejszym aucie. Ładowarkę sprawdzałem u znajomego
i tam działa, u mnie nie.
Teraz pytanie.
Czy w mazdach jest jakieś nietypowe gniazdo? Czy potrzeba jakiejś przejściówki czy ładowarki
ze specjalną końcówką? Jakich ładowarek używacie?
- Od: 19 kwi 2017, 13:17
- Auto: Mazda 2 – 2008, benzyna 1349ccm
U mnie nie łączy lub po pewnym czasie wyskakuje. Wsadzam obok kawałek papieru i wtedy wciskam i działa. Może to być wina ładowarki to wszystko chińskie i nie zawsze trzyma wymiar lub robią za silne sprężyny i dlatego wyskakuje z gniazda. Sprawdź jeszcze boczne blaszki i może trzeba je rozgiąć.
Strona 1 z 1