witam,
mam problem z klimatyzacją
jak załancza sie chłodzenie wentylatora z silnika dochodzi niepokojacy dzwięk
jakby ktoś włozył drut w wentylatorek – takie krótkie turkotanie
i sie rozłancza gdy chłodnica przestaje byc chłodzona wentylatorem
ktos mi powiedział że to spreżarka (dzieje sie to w urządzeniu które jest przyłączone do paska)
czy ktos wie co to moze być?
i gdzie to naprawić- jakiś dobry fachowiec w okolicach Warszawy?
pozdrawiam
radar
klimatyzacja-sprężarka?
Strona 1 z 1
pzdr
radar
radar
- Od: 24 lis 2010, 23:03
- Auto: Mazda2 1.5 MZR sport
Skoda Octavia combi 1.9TDI
czy dźwięki wydobywają się podczas załączania klimatyzacji czy uruchamiania wentylatora od chłodnicy bo coś nie mogę zrozumieć?
coś mi się wydaje, że ten wentylator nie jest połączony paskiem z innymi elementami i ze sprężarką też ma nie wiele wspólnego
coś mi się wydaje, że ten wentylator nie jest połączony paskiem z innymi elementami i ze sprężarką też ma nie wiele wspólnego
Dziękuję za kolejne zakopanie ważnego tematu.
witaj
dzwięk wydobywa sie w momecie kiedy wentylator chłodnicy wchodzi juz na jakieś tam obroty przy odłączeniu wenylatora zanika
a sam dzwiek pochodzi z okolic alternatora ale troche niżej i głebiej ale dotyczy tych urzadzeń co są na tym pasku wieloklinowym co alternator [na poczatku myslałem że to sam wentylator chłodnicy lub alternator ale o nie to]
nie znam sie dokładnie dlatego pytam
r.
dzwięk wydobywa sie w momecie kiedy wentylator chłodnicy wchodzi juz na jakieś tam obroty przy odłączeniu wenylatora zanika
a sam dzwiek pochodzi z okolic alternatora ale troche niżej i głebiej ale dotyczy tych urzadzeń co są na tym pasku wieloklinowym co alternator [na poczatku myslałem że to sam wentylator chłodnicy lub alternator ale o nie to]
nie znam sie dokładnie dlatego pytam
r.
pzdr
radar
radar
- Od: 24 lis 2010, 23:03
- Auto: Mazda2 1.5 MZR sport
Skoda Octavia combi 1.9TDI
Strona 1 z 1