Mazda 2 de sport zderzak przedni

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez ruteek » 27 maja 2025, 21:58

Cześć,
jestem właścicilem mazdy 2, wersja sport z 2008 roku.
Niestety w wyniku stłuczki uszkodzeniu uległ mi przedni zderzak, jest pęknięty na dole, także kratka, mocowanie tablicy rejestracyjnej uszkodzone.
Potrzebuję wymienić ten element. Samochód obecnie jest bardzo rzadko używany, nie jest już od dawna głównym autem. Patrzyłem po cenach częsci zamiennych do mojej wersji i jest ich bardzo mało, a ceny są trochę dołujące. W związku z tym chciałbym zapytać czy jest możliwość aby zamontować w niej zderzak przedni od modelu standardowego , którego ceny są średnio o połowę niższe?
Czy mocowania fabryczne na to nie pozwolą?
Z góry dzięki za pomoc
pozdrawiam
Załączniki
uszkodzenie_przod.jpg
Początkujący

Od: 27 maja 2025, 21:47
Auto: Mazda 2 sport de, 2008 rok

Postprzez blount » 9 cze 2025, 17:20

hm... ale po co kombinować z innym zderzakiem? Będziesz prawdopodobnie potrzebował dodatkowo kupić wszystko pozostałe (kratkę, etc.). Ja np. widzę na allegro taki zderzak za 100, 220 (wpisałem w wyszukiwanie "mazda 2 de sport zderzak" i wyskoczyło mi kilka pasujących wyników). Poza tym można też taki zderzak zespawać.
Początkujący

Od: 16 cze 2016, 21:39
Auto: mazda 2 DE 1.5 sport, 2009/2010