Podczas zakupu samochodu, zauważyłem, że podczas włączenia podgrzewania siedzenia
nie jest podświetlone okienko jego załączenia w tym samym przycisku.
W dniu dzisiejszym w garażu lekko podważyłem płaskim śrubokrętem cały przycisk.
Po wyjęciu ( z małymi oporami) ukazał się cały przycisk wraz z kostką dochodzącą do niego o białym kolorze.
Wypiąłem kostkę rozłączając ją z przyciskiem.
Następnie delikatnie podważając białą płytkę zamocowaną w dolnej części włącznika, do której przyłączana jest kostka wcześniej od niej odłączona. Uwaga delikatnie podważajcie, mocowana
jest na czterech zatrzaskach.
W czasie wyciągania płytki należy robić to powoli, ponieważ razem z nią wypadnie kwadratowa kostka służąca do załączania i wyłączania. W tej kostce znajduje się mała sprężynka a na jej końcu kuleczka metalowa około 3mm.
Jak już mamy płytkę na wierzchu to zauważymy w każdym z jej końców małe żaróweczki zespolone
z korpusem służącym do ich montażu w płytce przez ich przekręcenie. Dlaczego dwie jak tylko jedna służy do podświetlania i tu niespodzianka, bo druga jest zapasową. (Brawo dla konstruktorów ).
Następnie składamy wszystko w odwrotnej kolejności a przepaloną żaróweczkę zabieramy na wzór
do sklepu.
Jeszcze jedno spostrzeżenie, chciałem zamontować przycisk podświetleniem w kierunku przodu pojazdu, aby lepiej było widoczne podświetlenie, ale nie da rydy
Pozdrawiam Tomek.