Jak wyłączyć kontrolkę o niezapiętych pasach?

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Virkamies » 6 lis 2019, 15:09

Witam.

Chciałbym się dowiedzieć jak mogę wyłączyć kontrolkę o niezapiętych pasach w Mazdzie 2 1.3 DE 2011rok.
Ktoś byłby w stanie udzielić mi odpowiedzi?
Początkujący
 
Od: 6 lis 2019, 15:03
Posty: 4
Auto: Mazda 2 DE Hatchback 1.3 benzyna 2011

Postprzez zadra » 7 lis 2019, 22:55

To proste.
W czasie jazdy zapnij pasy.
Mogę Ci jeszcze w czymś pomóc?
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
Forumowicz
 
Od: 27 cze 2007, 17:07
Posty: 2053 (8/44)
Skąd: z odmętów
Auto: HONDA civic VIII
1,8 Stoczterdzieścikuniów z maską gazową na pyskach ciągnących sedana :-P

Postprzez Virkamies » 8 lis 2019, 08:21

Możesz. Przestań być taki mądry, bo nie za dobrze Ci to wychodzi.
Pytam o wyłączenie komunikatu na stałe.
Początkujący
 
Od: 6 lis 2019, 15:03
Posty: 4
Auto: Mazda 2 DE Hatchback 1.3 benzyna 2011

Postprzez zadra » 9 lis 2019, 00:23

Virkamies napisał(a):Możesz. Przestań być taki mądry, bo nie za dobrze Ci to wychodzi.
Pytam o wyłączenie komunikatu na stałe.


No tak, 2-i post na forum i już z pretensjami...
Takie trochę angielskie maniery..
Przepraszam, nie chciałem urazić, nie będę się już w Twoim temacie udzielał.
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
Forumowicz
 
Od: 27 cze 2007, 17:07
Posty: 2053 (8/44)
Skąd: z odmętów
Auto: HONDA civic VIII
1,8 Stoczterdzieścikuniów z maską gazową na pyskach ciągnących sedana :-P

Postprzez Andrzej414 » 15 lis 2019, 09:04

No musiałbyś oszukać czyli prawdopodobnie zewrzeć obwody w kostkach od pasów oraz w macie zajętości fotela jeśli chodzi też o miejsce pasażera.
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 7 sie 2011, 10:44
Posty: 1142 (1/43)
Skąd: Pierwsza Stolica Polski
Auto: Mazda 323C BA 1.5 '96
Mazda 2 DE 1.5 '10

Postprzez Virkamies » 10 sty 2020, 10:40

A nie ma możliwości wyłączenia tego poprzez komputer diagnostyczny? Tak jak np. Robi się to w grupie Vag ?
Początkujący
 
Od: 6 lis 2019, 15:03
Posty: 4
Auto: Mazda 2 DE Hatchback 1.3 benzyna 2011

Postprzez Andrzej414 » 10 sty 2020, 10:54

Być może się da. Podjedź do elektronika który ma interfejs i Ci powie ale myślę że jednak nie w tym modelu.
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 7 sie 2011, 10:44
Posty: 1142 (1/43)
Skąd: Pierwsza Stolica Polski
Auto: Mazda 323C BA 1.5 '96
Mazda 2 DE 1.5 '10

Postprzez Beny » 10 sty 2020, 11:08

W m6gh się da więc może w dwójce też, tylko musi być pełna wersja programu z tego co czytałem.
Obrazek
Przemek...
Avatar użytkownika
Klubowicz
 
Od: 8 wrz 2006, 15:22
Posty: 8407 (64/63)
Skąd: KCH
Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

Moderator

Moderatorzy 2 / 121