Jaki czujnik parkowania założyć do Mazdy2 z 2009

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez kamaskun » 27 lip 2013, 14:27

Dzień dobry,

Na początku chciałbym się przywitać mam na imię Sebastian i jestem posiadaczem Mazdy 2 z 2009 roku.

Mam pytanie odnośnie czujników parkowania .

Mianowicie jakiś czas temu ktoś przytarł mi [jaki?] zderzak i to w taki sposób, że uszkodził jeden czujnik parkowania. Po prostu go urwał.

Teraz chciałbym dać zderzak polakierować i wstawić nowy czujnik tylko zupełnie nie wiem jaki.

I dlatego chciałbym zapytać was jaki ten czujnik mam kupić?

Mam też pytanie jak rozkręcić boczne lusterko ? Wystarczy odkręcić te śrubki z dołu? Chodzi mi o to, że rowerzysta zahaczył to lusterko podczas jazdy i wyczepił się ten jeden słowniczek od regulacji. Nie wiem jak mam to z powrotem zamocować?

Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam :)
kamaskun

Postprzez Waterlive » 27 lip 2013, 22:48

Nie wiem jak z czujnikami parkowania, bo mogą być one oryginalne lub dokładne przez poprzedniego właściciela.

Co do lusterka, to o ile zdjąć je z samochodu jest stosunkowo łatwo to już rozebrać nie koniecznie.
Spróbuj po prostu docinać tą wyczepioną część. Tylko dociskaj jak największą powierzchnią, żeby nie popełnić tego błędu co ja i, żeby nie pękła ci szybka lusterka. Steruj lusterkiem tak aby wypchnąć jak najbardziej mocowanie i w tym momencie je dociskaj tak, żeby ci się nie chowało. Rozebranie go nic nie da, bo tą czynność rozpoczyna się właśnie od wyjęcia szkła lusterka ;D

Ps
Witamy i uzupełnij profil ;)
Dziękuję za kolejne zakopanie ważnego tematu.
Forumowicz

Od: 20 maja 2010, 00:04
Auto: Citroen Berlingo II 2.0 HDI 03'

Postprzez kamaskun » 28 lip 2013, 21:40

Dzięki za odpowiedz :)

Czujniki są fabryczne ponieważ autko posiadam od nowości :)

Teraz pytanie jakie ona mają być? Chyba nie muszę kupować wszystkich prawda?

Z lusterkami dobry patent :) Ja próbowałem wyjechać tym siłowniczkiem i wczepić, ale za każdym razem mi się "chował".

Jeszcze raz dzięki :)
kamaskun