przez jfk » 3 lip 2017, 09:53
Tak jak pisałem wcześniej, zdiagnozowano u mnie do wymiany poduszkę skrzyni biegów (pod aku). Zakupiłem nową, oryginalną – taniej niż w ASO, ale i tak dużo kosztowała.
Po dostaniu się do "problematycznej" poduszki okazało się, że jest nieuszkodzona. Jednakże, że kupionej nie mogłem już zwrócić, wymianiłem.
U mnie objawy były takie, że tylko przy odpalaniu, samochodem wstrząsało. Zero stuków.
Po wymianie, niestety, nadal są wstrząsy, jednakże na wyczucie 50% mniejsze, i wydaje się, że z każdym przejechanym kilometrem mniejsze. Pewnie się układa... Pozostałe poduszki – sprawdzenie mechaniczne, ponoć są OK.
Mechanik stwierdził, że rozwiązaniem byłoby wymienić tą poduszkę, na model do silnika benzyna 2.0 (jest ponoć sztywniejsza). To samo doradzali w ASO, jednakże nie udało mi się ustalić numeru tej poduszki z 2.0. W katalogu ASO jest kilka numerów i nie mieli pewności, która będzie pasować do 1.6.
Jak ktoś wymieniał w benzynie 1.6 (105 KM) poduszkę skrzyni biegów na tą z benzyny 2.0, proszę o info.