b0rderline napisał(a):po ostatniej wyprawie w góry i zasuwaniu na zakopiance doszedłem do wniosku, że na wiosnę zmieniam fabryczne Toyo na coś lepszego. Te opony po prostu nie dają rady przy większych prędkościach. Myślę o wymianie na Dunlopy Sport Maxx TT, ale chce przy okazji zwiększyć szerokość kapcia. I teraz mam do Was pytanie: czy na oryginalną felgę 17 calową o szerokości 7 cali wcisnę oponę o rozmiarze 225/45 czy lepiej nałożyć 215/45? W przypadku opcji 225 tylko nieznacznie zmniejszy mi się średnica koła, ale już opona 215 przy tym profilu będzie o ponad pół centymetra niższa, co nie tylko przełoży się na zakłamanie licznika ale też znacznie wpłynie na komfort jazdy. W przypadku 225 mam obawy, jak to będzie wyglądać (czy opona nie będzie zbytnio wystawać) i czy nie będzie obcierać o nadkola? No i jeszcze kwestia gwarancji na zawieszenie. Czy Mazda w przypadku np. padnięcia amortyzatora nie powie mi, że to wina zmiany opon i gwarancja już nie obowiązuje? Co myślicie?
Zmiana „kapci” na inne, lepsze to rozumiem, bo Toyo są twarde i generalnie szału nie ma, ale nie kumam po co chcesz zwiększać szerokość opony – żeby spalanie Ci wzrosło?
radzi89 napisał(a):Po pierwsze to temat dotyczy felg, a nie opon
A gdzie ma chłopak pisać?!
Był tu temat o oponach, ale pewien z jednej strony nadgorliwy a z drugiej wyraźnie stronniczy moderator go usunął, za to w takim dziale BK w najlepsze toleruje się takowy (kiedyś było nawet kilka, na co zwracałem również uwagę)
Pytam się więc, gdzie tu sens, logika, jakiekolwiek klarowne zasady, które byłyby propagowane i przestrzegane zarówno przez moderatorów jak i użytkowników? Nie oczekuję odpowiedzi – pozostawiam ku rozwadze.