Witam przyszłego „Maździarza”

Ogólnie rzecz ujmując to tragedii nie ma, ale do ideału to mu sporo brakuje – taki np. Parrot jest w mojej ocenie bardziej funkcjonalny i przyjazny. Jak zapewne wiesz, „mazdahadnsfree” obsługuje się niemal wyłącznie poprzez komunikaty głosowe, co gorsza w językach obcych. Dla mnie akurat to nie jest problemem, ale dla wielu użytkowników może być – lepiej gdyby wybieranie głosowe było jedynie dodatkową opcją a całość dało się w pełni obsługiwać przyciskami, na kierownicy, jak np. nawigację. No, cóż…
Jeśli chodzi o jakość rozmowy, to o ile my słyszymy dość dobrze naszego rozmówcę to on nas już niekoniecznie a wynika to moim zdaniem z odległego umiejscowienia mikrofonu, który znajduje się w desce rozdzielczej tuż przed wyświetlaczem komputera pokładowego.
Telefon a konkretnie książka tel. nie synchronizuje się z zestawem. Kontakty musisz wpisać a właściwie to wypowiedzieć by zostały zapisane w książce telefonicznej zestawu głośnomówiącego. Możesz to sobie ułatwić wysyłając je wprost z tel. za pomocą bluetooth. Poszczególnym wpisom nadajesz dowolny głosowy identyfikator, czyli innymi słowy nazwę. Niestety służy on jedynie późniejszemu wybieraniu. W momencie rozmowy przychodzącej od tych osób na wyświetlaczu nie zobaczysz nic poza ich numerem tel., co oczywiście jest , dość istotną wadą takiego a nie innego rozwiązania.
Brakiem Twojego telefonu na liście przedwcześnie bym się nie przejmował, ponieważ wielce prawdopodobne jest, że mimo to będzie z zestawem współpracował. A gdyby nie chciał albo „kulał”, to cóż, zmienisz telefon – zawsze to łatwiej niż dopiero co nabyty samochód

Jeśli nie możesz się już doczekać i masz ochotę zapoznać się bliżej z autkiem a znasz język angielski to jestem w posiadaniu instrukcji obsługi do mazdy 3 i mogę Ci ją podesłać na priv (waga 7,5 MB).
Gdybyś miał jeszcze jakieś pytania to oczywista wal śmiało