No właśnie to z tym tempomatem dziwne, a żeby stan oddawał przebieg zawsze można wymienić kierownicę (ja bym się pewnie pofatygował do ASO – jeśli to nie jest jakiś wielki koszt by sprawdzić czy jest elektronika od tempomatu ... KMBak miał montowany tempomat, można z nim pogadać jak to wyglądało – co instalowali, i czy można to sprawdzić), tarcze i klocki (to akurat są niewielkie nakłady), zresztą tarcze i klocki po 60000-80000 też trzeba wymienić. Moja M3 ma 83 000 km a po wyczyszczeniu też wygląda jak nowa (ale to piszę w kontekście ceny).
Przegląd w ASO warszawskim – po sprowadzeniu – to bardziej w celu legalizacji przebiegu (może po przekręceniu), jedyna wartość, której można ufać to ... po wyjechaniu z salonu, czyli praktycznie żadna.
A nie przyszło Tobie na myśl, że może nikt nie jechał na pierwszy przegląd, bo przed tym przeglądem było bum? – i później stał gdzieś rozwalony, przyjechał do PL i go naprawiali?
No ciekawe jaka cena, bo to by jednak sporo powiedziało, ale jak nie chcesz zdradzać to rozumiem.
Wybacz moje teorie, ale dzisiaj obejrzałem z 6 odcinków Turbo kamery i nie wierzę już w żadnego uczciwego handlarza

Oczywiście powodzenia z tym wskaźnikiem, chociaż ja bym się z tego akurat cieszył – że nie działa, bo taki wskaźnik to i tak trochę bez sensu, załóżmy, że przed Tobą górka, a tu wskaźnik pokazuje Tobie, że masz zmienić bieg na wyższy, zresztą one są tak nisko ustalone, że czasami zmiana biegów przy takich prędkościach obrotowych, a później rozpędzanie, czy czasami wyprzedzanie i przyspieszanie, jest gorsza dla silnika, niż przeciągnięcie go trochę bardziej.
Fajnie by było gdyby taki wskaźnik można było sobie zaprogramować z wartością minimalną (oczywiście zablokowany na jakąś rozsądną wartość minimalną) – wtedy to by miało sens. Miałem i30-kę wypożyczoną na tydzień, diesla, i praktycznie przed 1500rpm już się wskaźnik uaktywniał, "i-stopa" wyłączałem od razu
Dopisano 2 lut 2016, 21:51:Kurczę, emer ... za taką cenę 3-letni samochód w super stanie i z przebiegiem 20000km ... nie wiem co powiedzieć ... teraz pewnie i tak już po ptakach, ale dla swojego dobra ... ja bym sprawdził w ASO czy np. są poduszki – jeśli by tę kierownicę odkręcali, by sprawdzić przyłącza do tempomatu.
Dzisiaj w programie był gość, któremu poduszki nie odpaliły, handlarz – naprawiacz powrzucał tam jakieś szmaty ... a to podczas wypadku, który miał, bo pękła mu przekładnia kierownicza, którą handlarz – naprawiacz pospawał.
A tutaj jest ciekawy odcinek o sprowadzanych samochodach:
http://player.pl/programy-online/turbo- ... ?atpl#play