Zakup zderzaka i błotnika do wersji USA

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Quark 73 » 29 lut 2012, 19:35

Własnie stałem sie posiadaczem mazdy 3S 2,5l z usa, w zwiazku z tym szukam przedniego zderzaka oraz lewego przedniego błotnika czy moze ktoś podesłać info gdzie mogę kupić oryginały do wersji z usa.
Dodatkowe pytanie czy zderzaki przednie do wersji usa są takie same jak dla EU, tu mam sporo wątpliwości, zderzak tylny jest napewno inny.
z góry dzięki
Początkujący

Od: 29 lut 2012, 19:22
Auto: Mazda 3S 2,5l 2010

Postprzez Tytan » 1 mar 2012, 14:22

Gratuluję zakupu :)
Oba zderzaki są inne niż europejskie, a co do błotnika powinien być dokładnie taki sam. Sugerowałbym zakup zderzaka europejskiego bo prawie na 100% będzie pasował w zaczepy, a napewno będzie tańszy i łatwiej dostępny w Polsce.
Japan – the best producer in the world !
Forumowicz

Od: 27 cze 2011, 13:59
Auto: Mazda 3 BL HB 1,6 MZ-CD Sand Speed

Postprzez Tytan » 1 mar 2012, 14:29

Błotnik nie będzie jednak taki sam, ze względu na obecność w nim kierunkowskazu bocznego w wersji europejskiej. W wersji USA kierunkowskazy są wkomponowane w lusterka no chyba, że nie w Twoim przypadku. Co do części to sugerowałbym na początek Allegro.
Forumowicz

Postprzez Quark 73 » 1 mar 2012, 14:51

Dzieki wielkie za info,
Błotnik jest napewno inny u mnie kierunkowskazy są w lusterkach, co do zderzaka to mam jeszcze jedna wątpliwość czym sie różnią wersje zwykłe od sport? Szanowni Koledzy z forum czasmi piszą w opsiach swoich samochodów ze mają zderzak przedni i tylny w wersji sport. Ja przygladajac się mojej M3 widzę róznicę tylko w tylnym – jest bardziej wystajacy a w przednim jakoś nie mogę się nic dopatrzeć w stosunku do normalnego tymbardziej ze mam porównanie ponieważ mam tylko uszkadzoną lewą strone zderzaka na wyskości reflektora wiec dokonale widać cały profil zderzaka.
Allegro juz przeleciałem, zderzaków trochę jest ale używanych błotników orginalnych zero :( a w salonie kosztuje około 700 zł :( ale jak bedzie trzeba no to cóż. Ale ze zderzakiem mam wiekszy problem poneważ jest ich kilka i nawet w niezłych cenach ale nie wiem jak odróznić wersję USA od EU a tymbardziej w wersji sport... i co z mocowaniami ? sądze ze są takie same ale czy faktycznie tak jest nie wiem.
dzięki z góry za pomoc
Początkujący

Postprzez Tytan » 1 mar 2012, 15:53

Może zdjęcia pomogą
Wersja europejska zwykła
Obrazek
Wersja europejska sport
Obrazek
Wersja USA
Obrazek
Forumowicz

Postprzez Quark 73 » 1 mar 2012, 15:58

dzięki za zdjęcia, to znaczy ze na allegro widziałem zderzak do wersji sport :)
Początkujący

Postprzez piotrekj » 16 maja 2014, 14:19

Pozwole sobie podpiac sie pod ten watek. Wlasnie zastanawiam sie nad kupnem Mazdy3 2.5l automat z USA. Moge Cie spytac jak Ci sie sprawuje Twoja Mazda? Masz z nia jakies prolemy? Masz automat czy manual? Widze ze modele z 2.5l silnikiem sa strasznie rzadko spotykane. Nie wiem jak czy bac sie tego silnika czy wprost przeciwnie. Moze ktos kto ma taka maszyne moglby troszke sie wypowiedziec?
Początkujący

Od: 16 maja 2014, 14:11
Auto: Dopiero szukam