Fabryczna nawigacja – pytania i porady

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Tytan » 6 maja 2016, 12:35

Również posiadam taką nawigację i tak jak napisał ZOOMik daj sobie spokój z tym tematem :)
Jak pojedziesz na zachód Europy to jest to całkiem użyteczny dodatek natomiast w kraju polecam coś dokładanego i radość z większego, kolorowego i ładniej wyglądającego ekranu komputera :)
Również funkcja kompasu i precyzyjne określanie pozycji GPS może się czasami przydać :)
Pozdrawiam
Forumowicz

Od: 27 cze 2011, 13:59
Auto: Mazda 3 BL HB 1,6 MZ-CD Sand Speed

Postprzez groszek998 » 6 maja 2016, 18:22

Tak myslałem ze si tak skonczy. Dziwiło mnie tylko ze u jednego sprzedawcy na allegro który sprzedawał taka stacje multimedialna napisał ze nie bedzie pasowało do auta w którym byla fabryczna navigacja. Nie rozumiem w czym problem ale mysle ze to akurat zaden problem.
Początkujący

Od: 5 maja 2016, 16:32
Auto: Mazda 3 1,6 Benzyna 2009

Postprzez Robur1978 » 13 maja 2016, 18:16

Od dłuższego czasu obserwuję pojawiający się czasem problem z nawigacją.
Bez wyraźnej przyczyny, typu problem z akumulatorem, czy coś w tym stylu głupieje mi GPS. Bywa tak, że po włączeniu moja aktualna pozycja wskazywana jest w jakimś dziwnym miejscu typu na środku morza, czy innym zadupiu. Jadąc trasą pozycja auta przesuwa się, ale to nic nie daje gdyż ruch odbywa się bez odniesienia do aktualnej pozycji samochodu na mapię. Mapa jest nie jako tłem.
Problem ten właściwie istniał od początku posiadania auta. Istniał i samoczynnie się naprawiał po kilku dniach. Posiadam fabryczną mapę Europy Zachodniej z 2008. W sumię i tak z niej prawie nie korzystam, czasem jednak jak chcę spojrzeć na układ ulic to bywa, że akurat wtedy nie działa i jest to trochę upierdliwe. Problem nie leży w zasięgu mapy. Próbowałem ustawiać manualnie moją pozycję, ale jest to trochę czasochłonne i bez sensu bo i tak się z czasem pogubi. Resetowanie do ustawień domyślnych nie pomaga wcale, ale nawet bez tych kroków potrafi popsuć się i naprawić samoczynnie.
Czy ktoś miał coś podobnego?
Forumowicz

Od: 27 sty 2013, 18:24
Auto: Mazda 3 Sport, 2.0 benzyna DISI, manual 151 KM, '09 Ocean Blue, right-hand drive

Postprzez Kuzaj1986 » 24 sty 2017, 09:04

Chce kupic angielską Mazde3 2.0 2010 Sport .Mam problem ponieważ oglądałem juz dwa auta i każde z nich miało problem z nawigacja ( skontaktuj sie z dilerem ) również w nich radio nie działało oraz kontrolka od i stopa cały czas sie wyświetlała podczas jazdy próbnej . Postanowiłem nie brać auta bo nie byłem pewny sytuacji . Wnioskuje z poprzednich wpisów ze karty tam poprostu nie ma ale czy nie działające radio i istop ma cos z tym tez związek ?
Proszę o pomoc
Dzieki
Kuzaj1986

Postprzez Artanis02 » 1 lut 2017, 22:22

Witam.
Czy karta SD musi być stale włożona do czytnika, aby działały mapy Polski? Czy wystarczy może je "wgrać"?
Pozdrawiam
Forumowicz

Od: 29 sty 2017, 13:23
Auto: Mazda3 BL 2009 2.0 151KM