Markopolo13 napisał(a):Właśnie wrusiłem z ASO w Katowicach na Rzepakowej. Odnośnie spryskiwaczy nie przewidują wymiany na dysze regulowane w BL. Nie ma tez żadnej akcii serwisowej w tym temacie. Diler dzwonił do centrali i niestety nic nikt na ten temat nie wie.
Witam
Markopolo13 staraj się czytać posty kolegów z forum dokładnie.
Kto z kolegów pisał o akcji serwisowej?
Ja pisałem o wymianie w wyniku uznania mojej indywidualnej reklamacji dotyczącej działania spryskiwaczy czołowej szyby przedniej.
ZOOMik potwierdził fakt istnienia nowych spryskiwaczy, które ASO wymienia ponoć w ramach gwarancji.
I taka jest prawda.
Skoro twierdzisz, że wymian spryskiwaczy nie ma to co w takim razie zainstalowano w mojej Madzi.
Zapewniam, że nie są to spryskiwacze mżawkowe.
Nowe spryskiwacze, a właściwie montowane do gniazd wystających z podszybia końcówki spryskiwaczy z dyszami, dostarczono w pudełku z naklejkami Mazdy.
W mojej obecności było ono otwierane.
Spryskiwacze jako novum były oglądane przez wszystkich pracowników ASO, a następnie zamontowane, w obecności mojej skromnej osoby, w moim aucie i przetestowane.

Pamiętam jak przesympatyczni pracownicy ASO żartowali, że muszę mieć w Maździe niezłe kontakty bo spryskiwacze przysłano, w odpowiedzi na moją reklamację, prosto z Mazdy, a nie z europejskiego magazynu centralnego.
Czy to prawda tego nie jestem w stanie sprawdzić. Faktem natomiast jest, że mam teraz zainstalowane spryskiwacze, które spełniają moje wymagania. Być może, z racji podwójnych, regulowanych dysz spryskujących szybę zużywają więcej płynu, ale to bez znaczenia bo spryskiwacze ksenonów także go sporo konsumują. Ważne, że szyba jest czysta.
I to tyle, albo aż tyle w kwestii drobnego i mam nadzieję ostatecznego wyjaśnienia problemu.
Pozdrawiam wszystkich.