http://www.corksport.com/corksport-2010 ... r-kit.html
Propozycja kolegi simon_ttp naprawdę fajnie wygląda, no ale u mnie niestety nie można jej zastosować. No i wracamy do punktu wyjścia
www.mazdaspeed.pl
ZOOMik napisał(a):Oba rozwiązania będą niezgodne z przepisami...
KMBak napisał(a):ZOOMik napisał(a):Oba rozwiązania będą niezgodne z przepisami...
To chciałem powiedzieć. A fabryczną lampę rozebrać – masakra.
maestro napisał(a):Jest jeszcze 3 opcja, w miejsce halogenów wstawić lampę DRL coś jak w starej BK, tylko nigdzie nie ma gotowych zestawów z zaślepkami...
KMBak napisał(a):No te:http://allegro.pl/drl-swiatla-dzienne-m ... 75424.html
Bo wg mnie przypominają fabryczne rozwiązanie, którego brakuje. Mają homologację i jakość powinna być jak trzeba.
maestro napisał(a):Znalazłem firmę która zrobi to.
Wojtek napisał(a):maestro napisał(a):Jest jeszcze 3 opcja, w miejsce halogenów wstawić lampę DRL coś jak w starej BK, tylko nigdzie nie ma gotowych zestawów z zaślepkami...
hm... napewno?
ps. strona 5 tego watku
KMBak napisał(a):No te:http://allegro.pl/drl-swiatla-dzienne-m ... 75424.html
Bo wg mnie przypominają fabryczne rozwiązanie, którego brakuje. Mają homologację i jakość powinna być jak trzeba.
KMBak napisał(a):Mnie się wydaje, że jemu chodzi o samą lampkę przeciwmgielną a nie cały "trójkąt" osłaniający.
ZOOMik napisał(a):Ja to zrozumiałem tak, że szuka pasującego "trókąta" (maskownicy) z zaślepką w miejscu halogenów "pod DRL"![]()
ZOOMik napisał(a):Te DRL fizycznie pasują tylko do zderzaka występującego w zestawie Sports Appearance Pack (wersje wyposażenia Sport i Kirei), więc nawet gdyby chciał, to ich nie założy, nie wspominając już o tym, że ma intercooler.
ZOOMik napisał(a):Tak napisał, że do końca nie wiadomo o co mu chodzi
Ja to zrozumiałem tak, że szuka pasującego "trókąta" (maskownicy) z zaślepką w miejscu halogenów "pod DRL"
Wojtek napisał(a): ZOOMik napisał(a):Te DRL fizycznie pasują tylko do zderzaka występującego w zestawie Sports Appearance Pack (wersje wyposażenia Sport i Kirei), więc nawet gdyby chciał, to ich nie założy, nie wspominając już o tym, że ma intercooler.
zjnajda sie pasujace na 100%
(to nie jest M5)
tylko niech kolega zapoda zdjecie frontu...
Wojtek napisał(a):mysle, ze pozostaje tylko rzezba...![]()
ZOOMik napisał(a):No i po co było tak „kozaczyć”?
ZOOMik napisał(a):Póki co nie ma na rynku (i raczej nie będzie) dla BL maestro ani gotowych zestawów „z maskownicą” ani też samych lamp DRL pasujących „plug&play” w miejsce przeciwmgielnych...
mps4life napisał(a):Wychodzi na to, że najbardziej "poszkodowani" są posiadacze diesla 2.2 bez zderzaka w wersji Sport. Poza DRLami od niemieckiego tunera, których cena, jak dla mnie jest sporo zawyżona, brak sensownych rozwiązań.
Tytan napisał(a):mps4life napisał(a):Wychodzi na to, że najbardziej "poszkodowani" są posiadacze diesla 2.2 bez zderzaka w wersji Sport. Poza DRLami od niemieckiego tunera, których cena, jak dla mnie jest sporo zawyżona, brak sensownych rozwiązań.
W tej wersji silnikowej poszkodowani są posiadacze każdego typu zderzaka bo odpada im rozwiązanie wstawienia lamp w miejsce trójkątów z halogenami, ze względu na występujący po jednej stronie intercooler. Również na stronie ATH jest wyraźnie napisane, że nie można stosować tych rozwiązań (punktowych) przy silniku 2,2 diesel.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości