Radio 2DIN

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez VakoS » 8 gru 2025, 20:14

Witam wszystkich klubowiczów <piwo> , od 2 lat jestem posiadaczem mazdy 3 BL MPS pewnie temat przewinął się tutaj kilaset razy ale stoje przed zmianą radia z oryginalnego na jakieś 2DNI.
Mianowicie mam do wyboru radio Pioneer DMH-A3300DAB oraz mam w głowie <chińczyka>, mysle nad jakims conajmniej 6GB+128GB. Domyslam sie że Pioneer pod wzgledem muzyki, ustawien subofera, tonacji itp. itd. bedzie górował nad chińczykiem, chociaż myślę również aby w miejsce wejscia OBD podpiąć jakis supporter dla temperatur i innych parametrów. Czy mógłby się ktoś podzielić jakimś rozwiązaniem ? Nie zależy mi na żadnych kamerach cofania, 360 i innych bajerach, potrzebuje poprostu wyswietlacza i bezproblemowo dzialajacego bluetooth w aucie bo aktualnie w mojej mazdzie nie mozna sie sparowac od 3 miesiecy.
Początkujący

Od: 8 gru 2025, 19:39
Auto: Mazda 3 BL MPS

Postprzez koolczas » 8 gru 2025, 22:59

Hej, nim kupiłem mojego chińczyka też zastanawiałem się nad jakimś bardziej markowym czymś pokroju pioneera, wysyłałem zapytania, oferty na radio bardzo dobre były natomiast problemy miałem dwa z tym 2DIN:
– ramka montażowa by wszystko ładnie wyglądało – praktycznie niedostępny towar wtedy nawet aliexpress wymiękał więc porzuciłem tą ścieżkę
– osługa BOSE – nikt nie był w stanie mi zagwarantować że to radyjko 2DIN obsłuży wzmacniacz fabryczny i cały system BOSE
Zdecydowałem się na Sinosmarta z ali i nie żałuję – masz multimedialny kombajn, pełną obsłuę BOSE i fantastyczny DSP którym masz mnóstwo ustawień audio, wg mnie audio BOSE gra dużo dużo lepiej niż na oryginalnej jednostce. Tu link do mojego posta z radiem i kolegi twardy103:
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?p=3493895#p3493895
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?p=3494335#p3494335
Forumowicz

Od: 26 gru 2015, 08:57
Auto: Mazda3 BL MPS '11 2.3T
Mazda3 BM '16 2.0 [*]

Mazda3 BN '18 2.0