Przesuwany podłokietnik

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez sokaw111 » 30 gru 2015, 22:50

Witam
od jakiegoś czasu męczy mnie jedna sprawa a mianowicie chodzi o kwestie podłokietnika. W mojej "bl-ce" jest on nieprzesuwny co mnie dość denerwuje bo z racji moich krótkich "przeszczepów" ledwo łokciem dosięgam do niego a przeglądając forum natrafiłem na zdjęcie pewnej "3" gdzie podłokietnik jest przesunięty w stronę drążka biegów. :( szukałem jakichkolwiek informacji na ten temat ale kwestia podłokietnika wyskakuj tylko w informacjach o wyposażeniu auta. Jeśli już moja wersja "trójki" nie ma przesuwnego podłokietnika to może ktoś wie czy da rade podmienić samą klape ewentualnie gdzie i z jakiej wersji bl- ki szukać całego podłokietnika???
Początkujący

Od: 30 sie 2015, 13:10
Auto: Mazda 3 BL, 1.6- 105KM, 09r, Exclusiv

Postprzez e-tomek » 31 gru 2015, 00:34

Też kiedyś o tym rozmyślałem, myślę, że tamten był jakiś custom'owy, a normalnie jest nieprzesuwany.
Niestety taki ich urok (w poprzednim samochodzie też miałem taki krótki), że jadąc, są praktycznie bezużyteczne. Ja czasami daję prawej odpocząć, kładę na podłokietniku, ale wtedy kieruję tylko lewą.
Forumowicz

Od: 8 gru 2012, 17:03
Auto: Mazda 6 2018

Postprzez mysiak » 31 gru 2015, 00:36

bogatsze wersje wyposażeniowe miały przesuwany.Myślę, że transplantacja samej klapy wystarczy,wszak ów mechanizm przesuwania jest jej integralną częścią
Power is nothing without control
http://www.4kolkaszczescia.pl
Forumowicz

Od: 11 wrz 2010, 21:02
Auto: Outlander

Postprzez KMBak » 2 sty 2016, 16:49

Zgadza się. Kiedyś nawet w swoim wątku o tym pisałem. Miałem auto zastępcze w najsłabszym wyposażeniu i był to jeden z pierwszych ficzerów (a raczej braków), który zauważyłem w stosunku do swojego auta.
>> Facebook: Konrad >> Forum: Moja obecna Mazda 6 >> Forum: Moja była Mazda 3 Obrazek
Blue inside & red outside!
Klubowicz

Od: 12 lis 2011, 14:36
Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011