Witam forumowiczów,
Przeglądając różnego rodzaju oferty, zauważyłem komplet foteli z BM w dobrej cenie.
Na forum pojawiały się wątki wymiany foteli na inne ale raczej nikt nie rozważał opcji przekładki z BM.
Dlaczego z BM:
– lepszy profil,
– lżejsze materiały,
– wydłużone siedzisko,
– zgodność producenta (może zgodność elektryki ?),
– wyeliminowane błędy z modelu BL.
Liczę na wypowiedzi kolegów, którzy mają możliwość sprawdzenia (dostęp do BM) i rozważenia tej kwestii.
Pozdrawiam
Marica
Przekładka foteli z BM – czy możliwa?
Strona 1 z 1
Marica napisał(a):Dlaczego z BM:
– lepszy profil,
Powiedzmy, ale szału nie ma
Marica napisał(a):– lżejsze materiały,
Ważyłeś fotele?
Marica napisał(a):– wydłużone siedzisko,
Jest krótsze o 1cm
Marica napisał(a):– zgodność producenta (może zgodność elektryki ?),
Nie wiem kto je produkował, ale oba firmuje Mazda – zgadza się
Marica napisał(a):– wyeliminowane błędy z modelu BL.
Na razie nikt się nie skarżył, to fakt...
…ale to wszystko bez znaczenia, bo i tak raczej nie przełożysz...o tak siup i już

Drogi kolego, zanim zadaję pytania zbieram wcześniej informacje z różnych dostępnych źródeł, również z tego forum. Nie ważyłem foteli, ale z opisów testów dziennikarskich wiem, że jest lżejszy. Profil lepszy, jak mówisz szału nie ma ale lepiej trzymają na zakrętach (a głównie na to narzekano). Wykonanie również solidniejsze. A czy się skarżono, cóż raczej nie znasz forum, na którym się wypowiadasz, są wątki, które warto poczytać. U mnie np. padło łączenie ogrzewania fotela – grzało tylko plecy. Trzeba było rozbierać fotel by to naprawić, więc co nieco o jego konstrukcji wiem.
Czy nie da się tak prosto przełożyć, sprawdzałeś czy się tylko domyślasz?
Sprawa dalej otwarta, pozdrawiam
Czy nie da się tak prosto przełożyć, sprawdzałeś czy się tylko domyślasz?
Sprawa dalej otwarta, pozdrawiam
- Od: 26 lut 2014, 08:56
- Auto: Mazda3 BL Exclusiv+ Z6 2010 1.6 MZR
Marica napisał(a):Nie ważyłem foteli, ale z opisów testów dziennikarskich wiem, że jest lżejszy.
Tak z ciekawości...gdzie skonfrontowano masę fotela BM i BL, bo tak szczegółowych „testów porównawczych” tych modeli w prasie nie widziałem
Marica napisał(a):Czy nie da się tak prosto przełożyć, sprawdzałeś czy się tylko domyślasz?
Po prostu wiem

Tomek79 napisał(a):ZOOM'ikowi chodziło raczej o to, że nikt nie skarżył się (jeszcze) na fotele z BM.
Dokładnie tak

Tytan napisał(a):ZOOMik nie zna forum na którym się wypowiada a to dobre
Zważywszy, że większość postów popełniłem właśnie tutaj prawie na każdy temat

Strona 1 z 1