drgania przy przyspieszaniu
Strona 1 z 1
Witam zaczely sie poglebiac drgania przy mocnym przyspieszeniu z 1 i 2 biegu ze cala buda drzy tylko ze nie zawsze te drgania sa i nie sa odczuwalne na skreconych kolach np but jedynka dwojka wyjezdzajac z zakretu. Wymieniłem wszystkie poduszki zawieszenia i komplet dwumasy. Dodatkowo doszły dzis stuki podczas jazdy z mala prędkością i trzeszczenia przy skrecie kierownica. Czy to moga byc objawy polosi -przegobow? Czy to ze guma-oslona jest cala nie znaczy ze one sa sprawne? Podczas jednostajnej jazdy nic sie nie dzieje,zaczyna drgac przy mocnym wciśnięciu gazu na niskich biegach.
- Od: 30 maja 2024, 21:59
- Auto: Mazda 3 BL 2009 2.2 185KM
dzis jak jeździłem samochodem to ten halas przy kreceniu kierownica zniknal oraz stuki ale te mocne drgania przy pelnym bucie na niskich biegach są nadal
zauważyłem ze przy mocnym przygazowaniu na skręconych kolach np wyjezdzajac z zakretu to tego tak juz nie czuc więc pewnie cos w zawieszeniu bedzie na rzeczy..
zauważyłem ze przy mocnym przygazowaniu na skręconych kolach np wyjezdzajac z zakretu to tego tak juz nie czuc więc pewnie cos w zawieszeniu bedzie na rzeczy..
Sprawdziłbym łożysko podpory półosi – jeśli takie występuję. 
MAZDA SIĘ NIE PSUJE TO LUDZIE PSUJĄ MAZDY

sprawdzilem ale to na prostych kolach bylo, musza byc skrecone? Czy cos sie mozna wyznac jak tak stuka ?
https://files.fm/f/xrdnakbfgv
https://files.fm/f/xrdnakbfgv
Cześć,
Wygląda na to, że Twoje problemy mogą rzeczywiście być związane z półosiami lub przegubami. Drgania podczas przyspieszania, szczególnie na niskich biegach, oraz stuki przy niskich prędkościach i skręcaniu kierownicy mogą sugerować uszkodzone przeguby półosi lub ich łożyska. Nawet jeśli osłony gumowe są w dobrym stanie, przeguby mogą być zużyte. Warto sprawdzić przeguby, łożyska półosi oraz ewentualnie sprawdzić, czy nie ma luzów w układzie napędowym.
Jack ;)
Wygląda na to, że Twoje problemy mogą rzeczywiście być związane z półosiami lub przegubami. Drgania podczas przyspieszania, szczególnie na niskich biegach, oraz stuki przy niskich prędkościach i skręcaniu kierownicy mogą sugerować uszkodzone przeguby półosi lub ich łożyska. Nawet jeśli osłony gumowe są w dobrym stanie, przeguby mogą być zużyte. Warto sprawdzić przeguby, łożyska półosi oraz ewentualnie sprawdzić, czy nie ma luzów w układzie napędowym.
Jack ;)
- Od: 20 lip 2024, 21:17
- Auto: Mazda 323 gtr
Strona 1 z 1