witam, mam 2 pytania...
1. co ile wymienia się świece w tym modelu?
2. zdarza mi się że od razu po uruchomieniu silnika, wrzuceniu jedynki i ruszeniu tak z 2-3 metrów pedał gazu przestaje reagować pomaga puszczenie gazu, wciśniecie sprzęgła i wszystko wraca do normy..
3. zauważyłem też że podczas jazdy pedał gazu przestaje reagować.. aby po 2-3 sekundach autko wystrzeliło do przodu..
autko ma najechane 140tys km, dodam też ze od 50 tys km w aucie jest założony gaz.. tyle że te przerywania występują też jak gaz nie jest jeszcze włączony
co to może być ?
MAZDA 3 2.0 DISI – nie reaguje pedał gazu / świece
Strona 1 z 1
po wizycie w pewnym ASO w Warszawie... póki co spokój..
wymieniłem świece... (w ASO niepodociskali kabli od cewek wiec w drodze powrotnej autem zaczęło "trząść" + CHECK engine
potencjometr w pedale gazu ponoć sprawny.. zakonserwowany, przesmarowany.. póki co wszystko działa..
tak na marginesie .. w ASO mnie uświadomili, że jak coś to ten element jest nierozbieralny.. a nowy kosztuje ponad TYSIAKA
– w sensie pedał gazu
ps. po prawie 2 latach z LPG na pokładzie i ponad 50 tys przelotu .. nadal uważam, że to nie głupi był pomysł..
pozdrawiam
wymieniłem świece... (w ASO niepodociskali kabli od cewek wiec w drodze powrotnej autem zaczęło "trząść" + CHECK engine
potencjometr w pedale gazu ponoć sprawny.. zakonserwowany, przesmarowany.. póki co wszystko działa..
tak na marginesie .. w ASO mnie uświadomili, że jak coś to ten element jest nierozbieralny.. a nowy kosztuje ponad TYSIAKA
ps. po prawie 2 latach z LPG na pokładzie i ponad 50 tys przelotu .. nadal uważam, że to nie głupi był pomysł..
pozdrawiam
- Od: 5 maja 2013, 10:56
- Auto: mazda 3, 2010r. 2.0 DISI Excl+ :)
Strona 1 z 1