Witam,
Mam problem przy samochodzie obciążonym 4 dorosłymi osobami koło obciera o błotnik jak się okazało poprzedni właściciel – włoch zamontował pomiędzy tarczą hamulcową a felgą dystanse koło wystaje poza obrys błotnika, chciałbym wyjąć te dystanse lecz śruby są za długie i nie można dokręcić koła mogę zastosować nakrętki przelotowe lecz to wygląda nieciekawie w związku z tym moje pytanie jak najłatwiej rozwiązać problem czy można wymontować w jakiś sposób szpilki czy po prostu uciąć śruby.
Pozdrawiam
Dystanse na felgach aluminiowych
Strona 1 z 1
W kazdym serwisie wymienia Ci szpilki na krotcze, musisz tylko zamowic odpowiednie.
Obcieraja Ci z tylu czy z przodu?
Jestli je sciagniesz bedziesz zainteresowany sprzedaza?
Obcieraja Ci z tylu czy z przodu?
Jestli je sciagniesz bedziesz zainteresowany sprzedaza?
Jeżeli chodzi o dystanse tak będę sprzedawał jak i zdemontuję.Koła obcierają na tyle myślę o wymianie sprężyn nie wiem tylko czy jest różnica pomiędzy dieslem a benzyną w grubości sprężyny może wiesz jaka jest średnica drutu w sprężynach mazda 3 diesel.
- Od: 13 paź 2008, 18:07
- Auto: mazda 3 2005 1.6 MZ CD
wydercom a może spróbuj w ten sposób:
Dokup przekładki gumowe na sprężyny. Zakłada się je pomiędzy zwój/ zwoje sprężyn. Auto wtedy nie ugnie się tak na sprężynach (jeżdżąc przy większej ilości osób) więc i obcierania nie będzie. Przy normalnym użytkowaniu nie będzie potrzeby aby sie tyle musiały uginać.
Kolega ma tak zrobione w Alfie 156 i sobie chwali
Dokup przekładki gumowe na sprężyny. Zakłada się je pomiędzy zwój/ zwoje sprężyn. Auto wtedy nie ugnie się tak na sprężynach (jeżdżąc przy większej ilości osób) więc i obcierania nie będzie. Przy normalnym użytkowaniu nie będzie potrzeby aby sie tyle musiały uginać.
Kolega ma tak zrobione w Alfie 156 i sobie chwali
Strona 1 z 1