Odczytanie poziomu oleju w ASB

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez Krisek » 23 kwi 2009, 22:06

Hi,

Kto z was ma 3/6 z Automatem 4 biegowym...
I patyk do sprawdzania poziomu jest linkowy ...

Cholernie ciezko odczytac poziom ... na zimnej skrzyni sprawdzalem pokazuje max na goracym i zimnym ...

Jak to jest uwas zastanawiam sie czy niemam rurki zagietej gdzies

EdiT mckoper
Proszę zapoznać się z FAQ odnośnie prawidłowego nazywnictwa tematów.
Forumowicz

Od: 20 sty 2008, 07:24

Postprzez travisowski » 24 kwi 2009, 16:11

akurat mam inny bagnet ale podobny problem mialem z bagnetem w silniku.zanim go wyczułem to malo szlak mnie nie trafil.szczegolnie problem pojawial sie na czystym oleju zaraz po wymianie pozniej jak dostal koloru bylo lepiej. na szczescie juz go wybadalem i nie mam problemu ale chcialem juz sam zmajstrowac nowy bagnet.dziwne te bagnety mazdowskie na szczescie w skrzyni mam normalny.
Forumowicz

Od: 6 maja 2008, 13:12
Auto: Mazda 3S 2.3L 2006

Postprzez Krisek » 24 kwi 2009, 16:54

z bagnetem silnikowym sztuczka polega zeby pierscien byl oczkiem w twoja strone :) I wtedy zawsze ladny odczyt bedzie ...

A ta linka olejowa ... mnie doprowadza do szalu ...

Chce zrobic sobie flush ... tzn odlaczyc wezyk za pompa od coolera .. I wyplukac skrzynie/torque converter
ale te odczyty kosmiczne ..
Forumowicz

Postprzez travisowski » 24 kwi 2009, 17:03

Krisek napisał(a):A ta linka olejowa ... mnie doprowadza do szalu ...

moze sam sobie cos zmajstruj na bazie istniejacego? z materiałem nie powinno byc chyba problemu.mowie juz malo brakowalo u mnie a chcialem sam robic albo zlecic to komus.

ps.najlepsi sa w volvo. juz nie chodzi o rodzaj bagnetu ale o umiejscowienia.myslalem ze ze smiechu umre. w volvo S60 bagnet ATF jest tak zamontowany ze aby sprawdzic sta to trzeba miec raczke dziecka i dluga jak cep albo rozkrecic pol komory silnika :D
niektore firmy to maja pomysly
Forumowicz

Od: 6 maja 2008, 13:12
Auto: Mazda 3S 2.3L 2006

Postprzez Krisek » 24 kwi 2009, 17:26

No ... myslalem o zrobieniu bagnetu .. ale szyjka rurki .. jest wygieta I pewnie dlatego zastosowali taki a nie inny bagnet ... wielka porazka ... projektanta ...

Ale widac w nowszym roczniku sie ogarneli ... z tym :D
Forumowicz