Witam,
potrzebuje dobrać ze sterty różnych gum w sklepie odpowiednie do mojego modelu. Jeśli ktoś z Was wie proszę o podanie rozmiaru (średnic i długości) takiej osłony.
Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
Dobór osłony przegubu
Strona 1 z 1
Poprawiłem temat Twojego wątku, na przyszłość zerknij proszę do Regulaminu i umieszczaj nazwę modelu w Opcjonalnym opisie. Zapytaj też w ASO o cenę manszety, być może wcale nie różni się od zamienników (elementy eksploatacyjne są tanie, a jakość najwyższej próby).
W EPC w ogole nie ma tej czesci luzem ( Diesel ) cała połoska i kosztuje baaardzo duzo.
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
to jak to jest w ogóle z tymi uszczelniaczami przegubu.np: w M3 z tego co wiem nie można oddzielnie kupić samej gumy.jest możliwość znaleźć coś w zamiennikach?
- Od: 6 maja 2008, 13:12
- Auto: Mazda 3S 2.3L 2006
Uszczelniacze do połosi ( w skrzynię ) sa ale samej osłony oryginalnie nie ma , nie miałem jeszcze okazji dłubać w przegubach trojki wiec nie wiem co tam mozna podpasowac.
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
ok dzieki Globy za uwagi – bede sie stosowal, odnosnie samej osłony to zanurkuje dzis z suwmiarka pod auto i pomierze poloske oraz przegub, dlugosc gumy zmierze juz bezposrednio i powinno pasowac. Wyniki podam na forum.
PS. Tak jak mowi Jaksa – dzwonilem do ASO i faktycznie nie maja samej gumy tylko jakis zestaw, ktory notabene kosztuje ponad 300 pln.
PS. Tak jak mowi Jaksa – dzwonilem do ASO i faktycznie nie maja samej gumy tylko jakis zestaw, ktory notabene kosztuje ponad 300 pln.
- Od: 22 mar 2008, 23:08
- Auto: M3 5T 1,6 109MZ-CD SV TOP
mi_strz napisał(a):potrzebuje dobrać ze sterty różnych gum w sklepie odpowiednie do mojego modelu. Jeśli ktoś z Was wie proszę o podanie rozmiaru (średnic i długości) takiej osłony.
moza zakupic uniwersalna gume przegubu (Made in Germany)
dosc dobrej jakosci za ok. 20 Euro kpl.
i to jest najtansze rozwiazanie
a jak zamontujesz inna i nie bedzie pasowala idealnie
to smar bedzie wylatywal
na 100% i latem przy wysokich temp.
szczegolnie intensywnie!!!!
pozdr
E.
Ostatnio edytowano 6 gru 2008, 23:21 przez Enduro, łącznie edytowano 1 raz
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
moza zakupic uniwersalna gume przegubu (Made in Germany)
gdzie ta uniwersalną gume mozna zamowic?i czy do trojek cos mozna dobrac?
ps.kumpel jakis czas temu chcial kupic w ASO mazdy uszczelniacz przegubu wewnetrznego do M3 lecz sie okazalo zemaja ale tylko caly komplet( poloske, przegub i gume) i tak sie zastanawiam czy to nie bylo naciagane ze strony ASO bo juz jak na komplety sprzedaja to niech bedzie przegub+uszczelniacz a nie jeszcze za poloske bulic. caly komplet wyliczony na 2000pln. z tego co wiem to w japoncach tak jest ze w serwisach tylko komplety sprzedaja wiec trzeba szukac jednak zamiennikow jak juz najdzie taka potrzeba.dziwna sprawa.
temat sluszny moze sie rozbuduje o ciekawe info;)
ps.kumpel jakis czas temu chcial kupic w ASO mazdy uszczelniacz przegubu wewnetrznego do M3 lecz sie okazalo zemaja ale tylko caly komplet( poloske, przegub i gume) i tak sie zastanawiam czy to nie bylo naciagane ze strony ASO bo juz jak na komplety sprzedaja to niech bedzie przegub+uszczelniacz a nie jeszcze za poloske bulic. caly komplet wyliczony na 2000pln. z tego co wiem to w japoncach tak jest ze w serwisach tylko komplety sprzedaja wiec trzeba szukac jednak zamiennikow jak juz najdzie taka potrzeba.dziwna sprawa.
temat sluszny moze sie rozbuduje o ciekawe info;)
Jaki to japoniec ?travisowski napisał(a):wiem to w japoncach tak jest ze w serwisach tylko komplety sprzedaja

travisowski napisał(a):moza zakupic uniwersalna gume przegubu (Made in Germany)dosc dobrej jakosci za ok. 20 Euro kpl.
w niemczech taki zestaw jest dostepny bez wielkich problemow.
jesli nic nie znajdziesz to napisz na PW a jo to tobie zamowie i kurierem przesle
pozdr
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
narazie nie potrzebuje uszczelniacza.ale jak zajdzie taka potrzeba(oby nigdy) to bede wiedzial do kogo sie zglosic.dzieki
jaksa piszac japonce mialem na mysli takze inne marki np:lexus. tam gumy nie kupisz oddzielnie tylko caly zastaw za pare koła.
jaksa piszac japonce mialem na mysli takze inne marki np:lexus. tam gumy nie kupisz oddzielnie tylko caly zastaw za pare koła.
daje głowe ze w impomoto poznań (ford) bedą mieli
dobrze Jaksa napisał że ford dodam ze jeszcze na dodatek PSA( peugeot i cytryna) ,
ja jak po stłuczce miałem do wymiany chłodnice, pas i belkę przód to kupiłem do forda duuużo taniej (focus c-max lub focusII)
dobrze Jaksa napisał że ford dodam ze jeszcze na dodatek PSA( peugeot i cytryna) ,
ja jak po stłuczce miałem do wymiany chłodnice, pas i belkę przód to kupiłem do forda duuużo taniej (focus c-max lub focusII)
- Od: 8 lut 2004, 00:15
- Auto: 3 BK 1,6 CITD 119 km
B2500 1997r. 79km
SIGNUM FL 1,9 150km
Wiem wiem ....travisowski napisał(a):jaksa piszac japonce mialem na mysli takze inne marki np:lexus.
Dokładnie....mtaranti napisał(a):kupiłem do forda duuużo taniej (focus c-max lub focusII)
mtaranti dla silnika 2,3l za wiele nie dobierzasz.owszem belka, wzmocnienie czolowe i pare elementow moze idzie dopasowac.ale czy przegub bedzie pasował w to watpie szczegolnie przy AT. chlodnica z forda focusa 2 oki ale do silnikow 2.0 i ponizej.do 2,3l juz pasowac nie bedzie.no chyba ze sie myle.ale ogolnie to bardzo dobrze ze cos z forda mozna wyluskac za duzo mniejsze pieniazki
Ja tylko dodam żeby dobrze się przyjrzeć tym częściom od forda bo czasem są subtelne ale ważne różnice. Mam takich parę części że trzeba było troszkę kombinować... 
http://allmazda.net/parts/ – katalog części do Mazdy 3 i nie tylko (diesel także)
- Od: 1 lis 2007, 11:47
- Auto: 3 BK Y6 '07
Strona 1 z 1