Witam serdecznie fanów i posiadaczy Mazd
Moja 3 ma przejechane 150 tys. Poprzedni właściciel wymienił piastę w kole lewym i tam raczej jest cisza.
Koło prawe to już inna historia. Martwi mnie fakt iż moge przesuwać przegub do i od silnika czyli wsuwać i wysuwać z piasty.
Co mogę z tym zrobić i jak, czy to jest przyczyną buczenia przy wyższych prędkościach?
Dziękuję i pozdrawiam.
Luźny przegub – prawy przód + coś buczy
Strona 1 z 1
Witaj Bax
Olśniło mnie wczoraj wieczorem
. Po zdjęciu kół wczoraj z prawej strony mogłem przesunąć całą półoś do i od silnika. Sam przegub siedzi ciasno.
Jak próbowałem szarpać kołem, kiedy samochód był na lewarku to luz był ale nie za wielki.
Czy powód jest ten sam?
Olśniło mnie wczoraj wieczorem

Jak próbowałem szarpać kołem, kiedy samochód był na lewarku to luz był ale nie za wielki.
Czy powód jest ten sam?
- Od: 22 lis 2015, 16:49
- Auto: Mazda 3 TS '04 (BK)
1.6 Automat
155500 km
Nie wiem czy uporałeś się z tym, ale skoro jest taki luz to łożysko mogło się obrócić w podporze, musisz kupić łożysko cena w sklepie motoryzacyjny około 80 zł a cena w sklepie z łożyskami najdroższe mnie wyniosło 29zł dostępne od ręki tylko trzeba podać numery starego. Więc możesz poszukać też tam no i jeśli obróciło w podporze to masz do wymiany podporę lub inne 2 wyjścia. Zrobić zadry w podporze by i nowe się nie obróciło lub przyłapać je punktami spawarką. ja zrobiłem ten pierwszy sposób bo mi też się obróciło i do tej pory jest dobrze.
Strona 1 z 1