Zamieniki zacisku hamulca tylnego z Focusa II
Strona 1 z 1
Od jakiegoś czasu podczas jazdy popiskiwały mi tylne tylne hamulce (Mazda 3 BK 2.0 B, 2004, hatchback). Teraz już piszczą ciągle. Odwiedziłem paru mechaników i wszyscy zgodnie stwierdzili, że zapieka się tłoczek i nie cofa. Trzeba więc wymieniać zaciski, a regeneracja pomoże tylko na parę miesięcy. Jednak, gdy wycenili mi jeden zacisk na 600 – 750 zł, to mi trochę mina zrzedła. Używanego nie chcę. Tu pojawiają się moje pytania. Jako, że ponoć podwozie Mazdy 3 ma sporo wspólnego z Focusem II, to czy jest możliwość, że zaciski z tego drugiego będą pasowały? Czy lepiej też kupić kompletny zestaw regeneracyjny i wymienić tłoczki, gumy, etc? Albo może nie ma ratunku i trzeba słono zapłacić?
- Od: 21 mar 2014, 21:39
Kup zestaw i regeneruj sam tylko taki w którym jest tłoczek bo są też takie gdzie masz same osłony tłoczka i uszczelnienia
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Kilka dni temu wymieniłem zacisk bo się zacinał i nie odbijał. Najpierw próba regeneracji zestawem FRENKIT. Niestety nie pomogło. Wymieniłem zacisk na nowy. Jak masz czas będziesz robił sam to możesz się pobawić, może zaoszczędzisz. Zacisk pasuje do Mazdy 3, Forda Focusa i innych. Zapytaj się o kaucję przy oddaniu starego zacisku.
Strona 1 z 1