Sportowy układ wydechowy firmy Sebring
Witam Wszystkich. Jak zapewne większość z forumowiczów wie że w ASO Mazdy dostępne są teraz do naszych 3jek HB sportowe tłumiki końcowe srebringa w promocyjnej cenie ok 170zł. Otóż mam pytanie do osób które już założyły ów srebringi. Czy kalibrowaliście wtryski (jak wiadomo w M3 są elektoniczne) lub resetowli kompa po tym zabiegu? Podobno sama taka wymiana może spowodować nawet pogorszenie osiągów i znaczny wzrost zużycia paliwa. (głupieje podobno przepływka i sonda). Pytam bo sam się przymierzam do zakupu. ps czy jest to bardzo głośne? Jestem zwolennikiem szybkich i cichych samochodów a nie mam też zamiaru budzić wszystkich sąsiadów wkoło...:proszę o jakąś próbkę nagraniową najlepiej z 2.0 motoru. Pozdrawiam
- Od: 14 maja 2010, 10:31
- Auto: Mazda 3 2.0 Top Sport
Tak wtryski ,cała nowa mapę i dodatkowy program do kompa .
ps. nic nie zmieniałem (po stożku reset kompa ), spalanie mam na trasie 1.5 tys.km takie same jak w zeszłym roku.
ps.2 żadne nagranie nie odda tego dźwięku , musisz na " żywo " posłuchać
ps. nic nie zmieniałem (po stożku reset kompa ), spalanie mam na trasie 1.5 tys.km takie same jak w zeszłym roku.
ps.2 żadne nagranie nie odda tego dźwięku , musisz na " żywo " posłuchać
Orientujecie się może jaki jest koszt wymiany w serwisie z resetem kompa?
- Od: 24 lut 2011, 16:10
- Auto: Mazda 3, 2.0 150 KM USA-spec
Ja z kolei nawet nie resetowałem kompa. Nawet jeśli wydech się trochę udrożnił (co jest bardzo mało prawdopodobne bo przecież została zmieniona tylko jego końcowa część) to komputer sam sczyta z czujników dane i dostosuje odpowiednio mieszankę.
Sportowa koncowka sebringa tak jak koledzy nie ma nic wspolnego ze spalaniem, jedyne co może Cie zmylić to fakt że będziesz wciskał mocniej gaz zeby go usłyszeć czasami. Żeby Ci się zmieniło spalanie musiałbyś cały układ wydechowy wymienić.

- Od: 5 sie 2009, 11:50
- Auto: mazda 3 2.0. v8
Orientuje się ktoś czy można dostać jeszcze w 'promocji' ten tłumik Sebringa? W poznańskich ASO nie bardzo byli pomocni a jest dość pilnie potrzebny. Chodzi mi o tłumik końcowy najlepiej razem z chromowana końcówka (czy jaka ona jest:)) – jak na zdjęciu (pozwoliłem sobie pożyczyć od kolegi Serafa).
Dzięki za pomoc!

Dzięki za pomoc!

- Od: 4 lut 2009, 23:33
- Auto: M3 BK 2.0 '03
CX-7 2.3 US '08
-
2+2=5
- Od: 27 mar 2011, 01:01
- Auto: Vauxhall Vectra SRI
Mazda3 109KM Y6 2004 (była)
Ja nie robilem resetu,nie zauwazylem wiekszego spalania,koncowka pasuje idealnie,jedynie stary tlumik bez zdjecia belki dolnej trzeba przeciac,bo jest calosciowo,a sebring bez problemu sie ''skreca''.Puszka nie wyglada wiejsko,moglaby byc nawet troszeczke wieksza,nie jest glosna jak niektore pseudo tuningi,zdziwilem sie nawet,ze dosc cicho pracuje...Slysze ladny dzwiek dopiero tak od 2800obr.Bardzo dobra inwestycja.
http://fightrankings.files.wordpress.com/2011/05/ztjfx2.gif
viewtopic.php?f=332&t=127106 <<>> moja M3
When we were kids,belonging felt good,But having respect,that feels even better..
2 DIE 4
When we were kids,belonging felt good,But having respect,that feels even better..
2 DIE 4
W dziale sprzedam masz ogloszenie Szczecinskiego ASO – maja na sprzedaz wydech sebringa.
tłumik końcowy + końcówka tłumika to wszystko za 170 zł
dziś niedziela jutro dzwonię by potwierdzić tą rewelacje – czy jest to możliwe
to chyba sama końcówka http://boltowicz.istore.pl/pl/sebring-s ... zda-3.html

- Od: 11 kwi 2009, 20:30
- Auto: mazda 3 – 1,6 benzyna ( 2004)
mazda 3 – 2,0 disi (2011)
toyo napisał(a):czy jest to możliwe![]()
![]()
Ile osób kupiło z forum ten KOMPLETNY TŁUMIK KOŃCOWY SEBRING ? Podpowiem kilka i TAK było to możliwe -sam taki kupiłem za 168 zł.
marcin255 nie irytuj się ... przecież mogło braknąć dla spóźnialskich ...
Elementy wyposażenia prawych drzwi przednich i tylnych https://picasaweb.google.com/1062179878 ... rnika2012#
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]

- Od: 21 mar 2008, 21:04
- Auto: Hyundai i40 2.0 2014 kombi
VW Polo 6N 1.0 1999
eks: Mazda3 BK Active 1.6 MZR Z6 2005
eks: Fiat Seicento Young 0.9 1999
Tłumik za 170 zeta kupiony w promocji i zamontowany możesz zobaczyć m.in w temacie moim, Serafa, Marcina.. na pewno ktoś jeszcze montował ale lecę z pamięci i nie chcę się pomylić. Generalnie temat został ogarnięty przy różnych nadwoziach i z różnymi pakietami stylistycznymi.
Poszukaj i pooglądaj, sporo pomocnych rzeczy znajdziesz zarówno w dziale BK jak i prezentacjach "naszych trójek".
Poszukaj i pooglądaj, sporo pomocnych rzeczy znajdziesz zarówno w dziale BK jak i prezentacjach "naszych trójek".
Ja dałem chyba 180 netto,potwierdzili mi cenę po czasie,bo myśleli,ze wg.ich katalogu ponad 1000zl kosztuje,taki mały bałagan cennikowy w aso...
Połowa osób z forum ma takie sebringi,więc możesz śmiało brać i montować.
Połowa osób z forum ma takie sebringi,więc możesz śmiało brać i montować.
http://fightrankings.files.wordpress.com/2011/05/ztjfx2.gif
2 DIE 4
2 DIE 4
Seraf napisał(a):moje ASO też tak myślało do czasu jak nie przyszła paczka i sami byli zdziwieni
Macie dziwne przygody z tymi ASO – we Wrocku dzwonię i wsio jest tak jak w ofercie jak czegoś nie są pewni dowiadują się i oddzwaniają , Sebring za 170 zł. , komplet wycieraczek 108 zł a te inne cudują jak...