[quote="Marcis"]Ostatnio wymieniałem z tyłu dolne wahacze przednie tzw. "cukierki" i chcę ostrzec wszystkich by nie kupowali wahaczy lub przed zakupem zmierzyli je. Ja kupiłem w sklepie i okazało się że występuje jeden rodzaj. Po założeniu i przejechaniu się, auto jeździło bokiem gdy na asfalcie było trochę piasku. Okazało się że rozstaw w długości jest krótszy o 0.5cm przez to zmieniła się zbieżność z tyłu. Tulejki w nowych i starych wahaczach są takie same, więc je przebiłem. do tego wystarczy imadło, młotek i odpowiednia nasadka, wymiana jest prosta. Zachęcam by nie kupować wahaczy tylko same tulejki, by uniknąć nerwów i niepotrzebnego wydatku pieniędzy.
nie za bardzo rozumiem, czy chodzi o wahacz tył poprzeczny ?..... "cukierek" to chyba potocznie Tuleja wahacza tylnego – wzdłużnego,
mamy jeszcze w tył zawieszeniu
– kość" wahacz tylny poprzeczny dolny,
– banan – wahacz poprzeczny górny
– wahacz tylny poprzeczny
jak piszesz, że nie pasuje to pisz jaka firma, żeby inni od razu wiedzieli czego unikać przy zakupie
jestem na kupnie włąśnie tulei "cukierków", czy poniższe FEBI do Focusa będą pasowały do Mazdy
http://allegro.pl/tuleja-tuleje-wahacza ... 31346.htmlostatnio kupowałem kość-wahacz tył poprzeczny dolny oryginał ford i pasował....gdzie się nie spojrzy pod pod spodem to ford