Mazda 3 BK Zawieszenie – problemy, pytanie, sugestie
najtańszego bym nie wsadzał
, na polskich drogach może długo nie wytrzymać.
akostarek napisał(a):to co pokazujesz na rys istnieje w ASO tylko razem z całym wahaczem, cenana oko ponad 1000 zł~600 zł.
Resztę odpowiedzi znajdziesz w viewtopic.php?f=114&t=127269&start=280
co do "tańsze niż oryginał" – mazda raczej nie produkuje takich elementówPoczytaj na forach np forda, na FEBI narzekali.
czyli ten simerblock to nic innego jak "tuleja" ? dlatego nie znalazłem tego co szukałem
cena killer. 600 x 2 + wymiana + zbieżność = 1500zł
slams napisał(a):Mam taki sam problem, znalazłem coś takiego
http://www.czesci24.pl/szczegoly/800473/tuleja-wahacza-mazda-3-bk-102003072009
hmm czyli jednak da sie to wymontować.
Przez miasto jak samoloteeeeeeem...
tak, tuleja z obejmą, przeważnie w katalogach widnieje jako silentblock.
napisałem, że w ASO nie kupisz samego
ale zamienniki już są.
napisałem, że w ASO nie kupisz samego
akostarek napisał(a):to co pokazujesz na rys istnieje w ASO tylko razem z całym wahaczem, cenana oko ponad 1000 zł~600 zł.
Po szybkim telefonie sie okazuje e jednak kosztuje 1190zł/sztuka – gdzie ty je za 600zł widziałeś? Które ASO?
Dzisiaj pytałem o ceny,(tylna tuleja do mocowania wahacza na przedniej osi)
najtańsze ok 40 zł, firmy TEKNOROT ok 70 zł, ok 120 zł firmy OYODO – czy jakoś tak.
Chyba się szarpnę na tę droższą może dłużej wytrzyma
najtańsze ok 40 zł, firmy TEKNOROT ok 70 zł, ok 120 zł firmy OYODO – czy jakoś tak.
Chyba się szarpnę na tę droższą może dłużej wytrzyma
Ostatnio edytowano 25 kwi 2012, 17:43 przez slams, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 11 kwi 2012, 21:24
- Auto: Mazda 3 1,6 CD Exclusiv
105 KM 2004r. Sedan
tradeitdamn napisał(a):gdzie ty je za 600zł widziałeś?
http://fox.rzeszow.pl/WAHACZ-PRZOD-PRAW ... 31%29.aspx
chyba oryginał, zamiennik z YAMATO mają za 380
nie wiem czy masz polifta i czy coś się zmieniło, to tak pogladowo.
ako: tak mam polifta.
do foxa pewnie ze zadzwonie. jesli taka cena to kupie oryginał za 600 i nie bede sie bujać z jakimis tulejami, prasami i niewiadomo czym jeszcze.
a to yamato to co to to jest. montował ktoś to koreanskie cudo? jak z wytrzymałością?
do foxa pewnie ze zadzwonie. jesli taka cena to kupie oryginał za 600 i nie bede sie bujać z jakimis tulejami, prasami i niewiadomo czym jeszcze.
a to yamato to co to to jest. montował ktoś to koreanskie cudo? jak z wytrzymałością?
silentblock dobrej jakości 120-150 zł, wymiana ~ 60 zł, więc różnica w kasie jest spora.
Witam wszystkich.
Pytanie moje dotyczy wymiany tylnego wahacza.Dzisiaj po wjechaniu na kanał wywnioskowałem że jest uszkodzona gumowa tuleja wahacza i nie wiem czy jest to część wymienna??można ja wprasować czy muszę się przygotować na zakup całego wahacza???
Mazda 3 2.3 l z USA
Pytanie moje dotyczy wymiany tylnego wahacza.Dzisiaj po wjechaniu na kanał wywnioskowałem że jest uszkodzona gumowa tuleja wahacza i nie wiem czy jest to część wymienna??można ja wprasować czy muszę się przygotować na zakup całego wahacza???
Mazda 3 2.3 l z USA
Dzi@dek napisał(a):Tuleja wahacza dolnego jest wymienialna. Koszt w ASO ok. 160 zł.
Jest jeszcze wahacz górny – występuje jako całość.
w krakowie aso twierdzi ze simmerblock wahacza to czesc nierozbieralna. moze w innych aso potrafia – u nas niestety nie. zresztą to i tak sie nie opłaca bo jak ktoś chce montować zamiennik to doliczają iles tam % za materiały własne klienta. chyba 30 – wiem bo mnie chcieli przewałkować jak zmieniałem olej w skrzyni.
w fox ori wahaczy tych w promo cenie juz nie ma. za orginal P+L zapłacę 1500zł . az taki bogaczi nie jestem wiec jednak kupie zamiennik.
Tylko co wybrać: cały TRW wahacz za 430-500 szt. czy wymienić duża tuleje na LAMFORDER albo MOOG po 160zł/sztuka. I mała przy okazji za 65zł tez żeby był spokój, Chce coś trwałego i boje się ze jak będzie luz na sworzniu to wtedy znowu trzeba bedzie kupic caly wahacz bo to juz na pewno jest nierozbieralne.
Nie jedz do ASO tylko wymien gdzie indziej. Da sie ta tuleje wymienic bo sam u siebie mam je wymionione... W ASO koles powiedzial mi ze tylko i wylacznie wymienia sie w calosci, po czym po jakichs 15minutach w sumie fajnej gadki szmatki, ogladania subwoofera itp wzial mnie na bok i powiedzial zebym kupil na allegro tuleje i podjechal do kogos bo to zal kasy
Oni po prostu musza tak mowic...
hej,
pytanko ostatnio coś zaczęło mi stukać tyłu (małe dziury prędkość około ~30), dzisiaj pojawił się nowy efekty gdy mam 2 osoby z tyłu(prawa strona) coś zaczęło skrzypieć jak stara wersalka (dzwięk tak jakby z amortyzatora tyle że około 1 miesiąc temu były sprawdzane i miały około 70% sprawności).
pytanko ostatnio coś zaczęło mi stukać tyłu (małe dziury prędkość około ~30), dzisiaj pojawił się nowy efekty gdy mam 2 osoby z tyłu(prawa strona) coś zaczęło skrzypieć jak stara wersalka (dzwięk tak jakby z amortyzatora tyle że około 1 miesiąc temu były sprawdzane i miały około 70% sprawności).
- Od: 6 mar 2012, 18:57
- Auto: Mazda 3 '04 BK 1.6 Z6 sedan
gdzie wy sprawdzacie te amortyzatory?
Elementy wyposażenia prawych drzwi przednich i tylnych https://picasaweb.google.com/1062179878 ... rnika2012#
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]

- Od: 21 mar 2008, 21:04
- Auto: Hyundai i40 2.0 2014 kombi
VW Polo 6N 1.0 1999
eks: Mazda3 BK Active 1.6 MZR Z6 2005
eks: Fiat Seicento Young 0.9 1999
na przeglądzie technicznym ?
możliwe że amorek już się kończy.
Z mojego doświadczenia powiem że w M3 amortyzatory ciekną a twarde sprężyny trzymają i na badaniu technicznym wychodzi że jest sprawność wysoka mimo że amorek prawie nic nie trzyma
Z mojego doświadczenia powiem że w M3 amortyzatory ciekną a twarde sprężyny trzymają i na badaniu technicznym wychodzi że jest sprawność wysoka mimo że amorek prawie nic nie trzyma
Szukam części do auta 
Potrzebuje tylnych tulei wahacza poprzecznego na obie strony.
ten wahacz

tuleja do niego idzie 36.2 czy 32.2 (wymiar zewnętrzny)
jakie wziąć łączniki stabilizatora tylnego??
amortyzatory KYB na przód będą dobre??
334700 Excel-G
334701 Excel-G
Potrzebuje tylnych tulei wahacza poprzecznego na obie strony.
ten wahacz

tuleja do niego idzie 36.2 czy 32.2 (wymiar zewnętrzny)
jakie wziąć łączniki stabilizatora tylnego??
amortyzatory KYB na przód będą dobre??
334700 Excel-G
334701 Excel-G