Tarcze i Klocki hamulcowe – ogólne porady
Jeśli je zakładasz sam to nie mają wcale. Warunkiem każdej gwarancji jest montaż części przez wyspecjalizowany warsztat, wykwalifikowaną osobę. A tak naprawdę to liczy się pieczątka na karcie gwarancyjnej lub książce serwisowej. Nawet jeśli masz te pieczątki to i tak często np. na przeguby łożyska producenci odrzucają reklamacje zwalając winę np. na szersze opony które wpływają na opór toczenia co powoduje szybsze zużycie podzespołów.
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Wie ktoś może jaki rozmiar ma końcówka przewodu hamulcowego stałego Mazda 3 BK 2.0?
Bo dzisiaj wymieniałem przewody giętkie i oczywiście w prawym przednim kole zerwałem nakrętkę i nie da się jej ruszyć więc chyba lepiej będzie wyciąć ją i wstawić nową ale nie znam rozmiaru.
Bo dzisiaj wymieniałem przewody giętkie i oczywiście w prawym przednim kole zerwałem nakrętkę i nie da się jej ruszyć więc chyba lepiej będzie wyciąć ją i wstawić nową ale nie znam rozmiaru.
- Od: 16 sie 2015, 19:41
- Auto: Mazda 3 BK 2004 2.0 Benzyna
Panowie szybkie pytanie szybka odp 
Wolę zapytać znawców
Mazda bk 2007 1,6 diesel
Tarcze + klocki
Zestaw co polecacie ?
Tył wygląda jak delicje obgryzione dookoła
Obstawiam, że miesiąc dwa z przodem będzie to samo więc wole wymienić komplet
Tarcze SPEEDMAX, Zimmermann, TRW ?
Klocki Ferodo, ATE ?
Wolę zapytać znawców
Mazda bk 2007 1,6 diesel
Tarcze + klocki
Zestaw co polecacie ?
Tył wygląda jak delicje obgryzione dookoła
Obstawiam, że miesiąc dwa z przodem będzie to samo więc wole wymienić komplet
Tarcze SPEEDMAX, Zimmermann, TRW ?
Klocki Ferodo, ATE ?
...co sądzicie o tym.........
http://allegro.pl/klocki-tarcze-przod-m ... 60927.html

Zakupiłem ostatnio komplet klocków Ferodo(przód i tył) oraz komplet tarcz,przód TRW a tył Ferodo. Wszystko nieco ponad 700zł i jestem bardzo zadowolony.
- Od: 1 cze 2016, 19:10
- Auto: Mazda 3 HB ,Y6,04, 1.6 ,109km
Hej.
Do wymiany mam klocki z przodu (mazda 3 2011r. 1.6 85KW).
Chce kupic TEXTAR 2372301. Czy wystarczy kupic klocki i podrzucic do warsztatu, czy jeszcze musze kupic zaciski 82032000, ktore sa podane jako zalecany dodatek...?
Do wymiany mam klocki z przodu (mazda 3 2011r. 1.6 85KW).
Chce kupic TEXTAR 2372301. Czy wystarczy kupic klocki i podrzucic do warsztatu, czy jeszcze musze kupic zaciski 82032000, ktore sa podane jako zalecany dodatek...?
- Od: 13 paź 2015, 15:49
- Auto: Mazda 3 (BL) 1.6 MZR CD 116KM 2011r.
Poważnie " Mówisz " czy Żartujesz
Bo nie wiem co mam sobie o Tobie pomyśleć.
- Od: 5 gru 2013, 20:11
- Auto: Xedos 6 ®isto ©oncept, Mazda 323F 2,0 '01 ,
SIMSON SR 2 '59r ,
Suzuki GR650 '83r
Były: Trabant Polo, Fiat 125p, Xedos 6 KF '96
Bashan 250 – skradziony,
Colt '99 1,3,
TDM 850 '01
witam,zamowiles Kolego ten komplet?jeśli tak to jak wrażenia? pozdrawiamwojciech m napisał(a):...co sądzicie o tym.........http://allegro.pl/klocki-tarcze-przod-m ... 60927.html
Dopisano 7 sie 2016, 12:50:

Co myślicie o tym komplecie?
Chciałem was o coś zapytać, czy przyczyną bicia kierownicy mogą być już wyrobione tarcze hamulcowe ? Od niedawna gdy hamuje z wyższych prędkości czuć bicie tylko na kierownicy, zmieniłem tylne klocki i bez zmian.