Sportowy układ wydechowy firmy Sebring
Ja tylko żałuje, że do Y6 nie ma takiej promocji 

-
2+2=5
- Od: 27 mar 2011, 01:01
- Auto: Vauxhall Vectra SRI
Mazda3 109KM Y6 2004 (była)
U mnie teoretycznie po vinie też nie pasował, jednak na żywca okazało się, że podchodzi bez kłopotu. Dostałem również takie zapewnienie od naszego lokalnego speca z az auto, Wojciecha Chwedczuka, który zajmuje się częściami. Jak się okazało, słusznie. Mazda 3 sedan wersja EU z 2004 roku, normalne zderzaki itd. Kilka zdjęć u mnie w opisie samochodu, fotorelacji pełnej nie ma, bo nie chciałem chłopakom z ASO włazić na glowę podczas montażu. Chwilę się pomocowali ale pasuje jak ulał.
A mógłbyś tego speca spytać o Y6? Bo jeżeli było by prawdopodobieństwo, że pasuję to też bym jeszcze może go dorwał.
-
2+2=5
do pojazdów z silnikiem benzynowym o numerze VIN < 261.961, wyprodukowany przez Sebring
osobiście sądzę że nie tyle ułożenie orurowania pod podłogą auta ma takie znaczenie bo konstrukcyjnie powinno być to samo co średnica tego wydechu ewentualnie może jeszcze jakaś sonda której benzyna w tym fragmencie wydechu nie ma.
cbrPL gdybyśmy się uparli to sprawdzić, wystarczyłoby śmignąć do jakiegoś warsztatu co ma dwa podnośniki obok siebie podnieść obie mazdy i porównać
cbrPL gdybyśmy się uparli to sprawdzić, wystarczyłoby śmignąć do jakiegoś warsztatu co ma dwa podnośniki obok siebie podnieść obie mazdy i porównać
hmm, ochoty narobiliście z tłumikami
Można prosić o jakiegoś linka do sklepu z promocją na tłumik sebringa o którym mowa? Oczywiscie jeżeli promocja jest wciąż aktualna. Pewnie sam bym się zainteresował, bo po zimie nie wiadmo jak długo mój oryginalny jeszcze wytrzyma. Tym bardziej jeżeli jest w tak dobrej cenie jak mówicie, warto by było zakupić i nawet przemagazynować chwile.
Z góry wielkie dzięki
!
Z góry wielkie dzięki

Nuno
Marcin wiem, że do silników benzynowych on jest dedykowany, ale wiadomo jak to jest w praktyce, Nie jestem żadnym specem ale jeżeli średnice się zgadzają i ułożenie to nawet jak są inne czujniki to można ze starego podmienić?
Seraf kuszące tylko gdzie to zrobić i kiedy
Seraf kuszące tylko gdzie to zrobić i kiedy
-
2+2=5
cbrPL napisał(a):Marcin wiem, że do silników benzynowych on jest dedykowany, ale wiadomo jak to jest w praktyce
Wiem ale może tu chodzi o budowę samego tłumika , o DPf nie wiem
marcin255 napisał(a):cbrPL napisał(a):Marcin wiem, że do silników benzynowych on jest dedykowany, ale wiadomo jak to jest w praktyce
Wiem ale może tu chodzi o budowę samego tłumika , o DPf nie wiem
Generalnie diesle kopcą bardziej od benzyny, ale jeśli jest FAP czy DPF to nawet powinno być lepiej bo aż taka sadza się nie osadza w tłumiku.
No nie wiem, nie znam się na tym więc ciężko mi cokolwiek powiedzieć, ale kusząca jest propozycja tego wydechu
Znalazłem linik na YouTube gdzie z opisu wynika, że gość ma założonego Sebringa w Dieslu tylko, że 2.0MZR
Tlumiki do silnikow diesla maja zupelnie innna konstrukcje niz te do benzyniakow wiec ja bym nie ryzykowal, inna sprawa ,ze w dieslu i tak dzwiek praktycznie sie nie zmieni.
Witam wszystkich,
czy mógłby ktoś podać nr cześci tego tłumika Sebringa ? Dzwoniłem do Mazdy Odyssey i już niestety nie mają, ale nie poddam się tak szybko
i szukam dalej ...
czy mógłby ktoś podać nr cześci tego tłumika Sebringa ? Dzwoniłem do Mazdy Odyssey i już niestety nie mają, ale nie poddam się tak szybko
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
-
Cwiarek
Znajdzcie uzytkownia ASO Mazda Szczecin oni maja na miejscu tlumik.
Potwierdzam, wczoraj dostałem taką wiadomośc od nich. Oraz wczoraj napisałem maila do dystrybutora:
W odpowiedzi dostałem:
Tak więc nie ma co ryzykować i kombinować z tym tłumikiem
Witam,
Mógłbym prosić o wskazanie różnic w budowie poniższych tłumików:
http://www.sebring.pl/produkt/5628/tlum ... a-101.html
http://www.sebring.pl/produkt/5627/tlum ... sport.html
Pomijam fakt, że są "oficjalnie" przeznaczone do różnych silników.
Pozdrawiam
W odpowiedzi dostałem:
..witam,
tłumiki zasadniczo konstrukcyjnie (przebieg) podobne, tj. tłumik + rura z końcówką.
Różna budowa wewnętrzna puszek oraz inne wyprowadzenie końcówek.
pozdr.atc-w.wilkowski
Tak więc nie ma co ryzykować i kombinować z tym tłumikiem
-
2+2=5
na allegro jest tłumik końcowy SEBRING w cenie 249 zl, sam zastanawiam sie nad zakupem bo stary jest juz pordzewialy.
link do aukcji jak by ktos potrzebowal:
http://allegro.pl/tlumik-koncowy-mazda- ... 76817.html
link do aukcji jak by ktos potrzebowal:

- Od: 29 wrz 2011, 01:58
- Auto: Mazda3 2.0 benzyna
2004
Sorry że w tym temacie, ale może to być związane z wydechem 
Od jakiegoś czasu, dodając "gazu" odczuwam wibracje na kierownicy i delikatnie wibracje na całym samochodzie w zakresie od ok. 2250-2600 obr. Stopniowo wzmagają się one od 2,2tyś obrotów i zupełnie zanikają przy około 2600 obr. Jest to najbardziej odczuwalne na biegu jałowym.
Zaobserwował może ktoś z Was coś takiego w swoim egzemplarzu. Nie wiem, czy to są wibracje przenoszone przez wydech i tak ma być w tym zakresie obrotów silnika, czy te wibracje pochodzą od silnika i są zwązane z czymś zupełnie innym? Wydech jest oryginalny z 2005r
Z góry dzięki!
Od jakiegoś czasu, dodając "gazu" odczuwam wibracje na kierownicy i delikatnie wibracje na całym samochodzie w zakresie od ok. 2250-2600 obr. Stopniowo wzmagają się one od 2,2tyś obrotów i zupełnie zanikają przy około 2600 obr. Jest to najbardziej odczuwalne na biegu jałowym.
Zaobserwował może ktoś z Was coś takiego w swoim egzemplarzu. Nie wiem, czy to są wibracje przenoszone przez wydech i tak ma być w tym zakresie obrotów silnika, czy te wibracje pochodzą od silnika i są zwązane z czymś zupełnie innym? Wydech jest oryginalny z 2005r
Z góry dzięki!
Ostatnio edytowano 17 lis 2011, 23:34 przez Nuno, łącznie edytowano 2 razy
Nuno
Raczej to kwestia jednej z poduszek.