Cześć, mam problem ze swoją Mazdą: coś bardzo głośno buczy z przodu auta przy skręcie w prawo (tylko i wyłącznie w prawo). Problem na oponach zimowych był duuuzo częstszy, po wymianie na letnie problem zmalał ale nadal występuje. Co to może być? Zbieżność kół okej, 3 mechaników mówi że nie wie co to. Łożyska podobno okej.
Załączam filmik, od 5 sekundy słychać to buczenie.
https://drive.google.com/file/d/1zgIwT0 ... p=drivesdk
Buczenie tylko przy skręcie w prawo
Strona 1 z 1
Wg mnie to łożysko koła.....po lewej str.
Miałem kiedyś podobnie i okazało się że łożysko było do wymiany a luzu nie było.
Po założeniu nowego nastała...cisza.
A czy na postoju przy włączonym silniku przy skręcaniu też tak słychać???
Miałem kiedyś podobnie i okazało się że łożysko było do wymiany a luzu nie było.
Po założeniu nowego nastała...cisza.
A czy na postoju przy włączonym silniku przy skręcaniu też tak słychać???
Nie, nigdy podczas postoju, nawet jak skręcam w miejscu. Tylko i wyłącznie przy skręcie w prawo, ale nie zawsze. Częściej zdarza się to gdy skręt w prawo jest pod kątem, tak że jest większy nacisk na to lewe koło. Raz usłyszałem ten dźwięk jak przejeżdżałem przez próg zwalniający.
W takim razie wymienię łożysko prewencyjnie.
A czy może to być wahacz? Bo na przeglądzie tak mi mechanik powiedział, że będzie trzeba wymienić za jakiś czas, może to od tego?
W takim razie wymienię łożysko prewencyjnie.
A czy może to być wahacz? Bo na przeglądzie tak mi mechanik powiedział, że będzie trzeba wymienić za jakiś czas, może to od tego?
- Od: 5 cze 2025, 15:02
- Auto: Mazda 3 2008 BK
Strona 1 z 1