Tylna belka – różnice pomiędzy Focusem Mk2
Strona 1 z 1
Tak jak w temacie. Przymierzam się do zrobienia całego zawieszenia z tyłu. Chciałbym kupić belkę tylną, oddać do piaskowania, malowania i założyć wszystkie nowe wahacze. Auto nie może stać na podnośniku kilka dni i czekać aż bela wróci z piaskowania bo to zajmie parę dni. Chce kupić używaną żeby wjechać i zrobić to w parę godzin. Zastanawia mnie jednak, czy belka z Focusa MK2 albo i MK3 lub z jakiegoś Volvo podejdzie do naszej Madzi 3. Nie wiem czy są jakieś różnice pomiędzy tym zawieszeniem. Na pierwszy rzut oka wszystko wygląda tak samo. Być może ktoś jest zorientowany w temacie i wie czy są jakieś różnice? Do Mazdy 3 na allegro są jakieś ogłoszenia tej belki ale żadne w mojej okolicy, a i wygalają na nie ciekawe tak jak u mnie. Do Focusa Mk2 są ogłoszenia w mojej okolicy i to w bardzo dobrym stanie, do tego stopnia, że być może nawet nie musiałbym tego oddawać do piaskowania, tylko założyć wszystko tak jak kupię co było by mega ułatwieniem.
Witam.
Jestem nowy
Podepnę się pod temat żeby nie zakładac nowego – Czy ktos z sznownych forumowiczów dysponuje w swoich zasobach (garaż, piwnica, śmietnik itp) belką tylną od 3 BK w stanie umożliwiającym "zdjęcie" kilku wymiarów w celu porównania jej z belką Mazdy5?
Po dotychczasowym "śledztwie" opartym na zdjęciach, rysunkach serwisowych i kilkudziesięciu godzinach "kminienia" wychodzi mi, że to takie same belki różniące się kompletnienie istotnymi detalami. Ale do pewności potrzebowałbym kilku wymiarów belki od 3 i porównaniu ich z moją belką z 5.
Czy znajdzie się jakaś dobra dusza z chęciami i miarką mającą podziałkę w milimetrach-centymetrach- metrach a nie w calach-stopach-yardach?
Pozdrawiam
Jestem nowy
Podepnę się pod temat żeby nie zakładac nowego – Czy ktos z sznownych forumowiczów dysponuje w swoich zasobach (garaż, piwnica, śmietnik itp) belką tylną od 3 BK w stanie umożliwiającym "zdjęcie" kilku wymiarów w celu porównania jej z belką Mazdy5?
Po dotychczasowym "śledztwie" opartym na zdjęciach, rysunkach serwisowych i kilkudziesięciu godzinach "kminienia" wychodzi mi, że to takie same belki różniące się kompletnienie istotnymi detalami. Ale do pewności potrzebowałbym kilku wymiarów belki od 3 i porównaniu ich z moją belką z 5.
Czy znajdzie się jakaś dobra dusza z chęciami i miarką mającą podziałkę w milimetrach-centymetrach- metrach a nie w calach-stopach-yardach?
Pozdrawiam
Strona 1 z 1