Abs/kontrola trakcji
Strona 1 z 1
Witam. Mam kolejny problem z mazda 3 2.0 bk 2003. Mianowicie świeci się kontrolka ABS oraz kontroli trakcji.na komputerze wywaliło błąd pierścienia magnetycznego. Po wymianie piasty oraz czujnika abs problem nadal występuje. Po podpięcie komputera podczas jazdy 90km/h e pewnym momencie na jednym kole prędkość spada do 30km/h i odrazu wywala błąd na desce. Czy ktoś miał podobny problem??
- Od: 25 wrz 2021, 17:37
- Auto: mazda 3 bk 2.0
Wymieniłeś piastę a skąd wiesz czy czujnik jest dobry?
Czujnik abs został wymieniony na nowy.
- Od: 25 wrz 2021, 17:37
- Auto: mazda 3 bk 2.0
To że został wymieniony to nie znaczy że jest dobry. I po drugie, czy jest pewność, że została wymieniona ta piasta, która powinna.
Dopisano N, 6 października 2024, 08:02:
Jakiej marki czujnik tak a propos?
Dopisano N, 6 października 2024, 08:02:
Jakiej marki czujnik tak a propos?
sesschoumaru83 napisał(a):Witam. Mam kolejny problem z mazda 3 2.0 bk 2003. Mianowicie świeci się kontrolka ABS oraz kontroli trakcji.na komputerze wywaliło błąd Slope pierścienia magnetycznego. Po wymianie piasty oraz czujnika abs problem nadal występuje. Po podpięcie komputera podczas jazdy 90km/h e pewnym momencie na jednym kole prędkość spada do 30km/h i odrazu wywala błąd na desce. Czy ktoś miał podobny problem??
Pomimo wymiany czujnika, przewód łączący czujnik z modułem ABS może być uszkodzony lub mieć przerwę. Warto dokładnie obejrzeć przewód pod kątem przetarć, załamań lub innych uszkodzeń.
- Od: 21 paź 2024, 06:42
Strona 1 z 1