Dzisiaj zauważyłem, że pod samochodem wystają mi jakieś "szmaty". Co to może być i jak temu zaradzić?
Poszarpana osłona wydechu
Strona 1 z 1
kup dobrą taśmę foliową aluminiową samoprzylepna (do kominów), wyjmij kołki plastikowe z osłony (gdzie masz dostęp) i pozaklejaj wychodząc mocno poza obszar uszkodzenia (uwaga: cała osłona jest b. delikatna i się kruszy), zapnij kołkami i masz spokój na dłuższy czas.
- Od: 1 maja 2011, 23:19
- Auto: Mazda 3 BK Z6 hb '07
Soku napisał(a):Spróbuję tym sposobem. Muszę jednak w UK zlokalizować jakiś sklep z takimi rzeczami. Wystarczy, że go podniosę na lewarku?
z tym lewarkiem to lipa nie będziesz miał dostępu potrzebny kanał lub podnośnik
Soku napisał(a):Tylko jeszcze teraz trzeba się do tego dostać. Ciekawe ile sobie zażyczą za takie coś w szkockim ASO.
szkoda jechac do aso z taka pierdółką znalez mechaniora lub osobę która za parę funciaków odstąpi kanał
niema to jak samemu robić cos przy swoim aucie a ile radości po dobrze ukończonej pracy
Dzięki wielkie, post bardzo pomocny. Mi diagnosta zwrócił uwagę na tą osłonępodczas badania technicznego. Swoją drogą mogli wsadzić tam coś solidniejszego niż kawałek szmaty podszytej folią spożywczą
. Na szczęście moja osłona była w takim stanie że dało się ją ładnie połatać taśmą aluminiową do kominów. Niestety gdzieś zapodziałem zdjęcia
Koszt nowej na mazdaparts.pl to było coś około 450PLN tak że kosmos dla przeciętnego zjadacza chleba.
Czy można to wyrwać i jeździć bez to się nie wypowiem bo nie wiem, silnik nam przez to na pewno nie odpadnie, ale skoro to tam jest to chyba pełni jakąś funkcję.
Koszt nowej na mazdaparts.pl to było coś około 450PLN tak że kosmos dla przeciętnego zjadacza chleba.
Czy można to wyrwać i jeździć bez to się nie wypowiem bo nie wiem, silnik nam przez to na pewno nie odpadnie, ale skoro to tam jest to chyba pełni jakąś funkcję.
- Od: 25 kwi 2017, 13:09
- Auto: Mazda 3 BK 1,6 Pb/LPG '05
Mazda 2 DE 1,3 Pb/LPG '09
Strona 1 z 1