Witam, mój  problem wygląda  następująco, wymieniłem  wczoraj maglownice a dzisiaj udałem sie w trasę  samochodem zaladowanym w 5 osób,  przy okolo 80-100 km/h wjechałem kołem  w dziurę  co skutkowało  mocnym metalicznyn wydzwiekiem jakby cos uderzylo w podwozie, przy nastepnych wybojach problem powrócił  czego nie bylo przed  wymianą  maglownicy, odrazu odpowiadam, tak wszystkie  śruby  wielokrotnie sprawdzone i dokręcone. Proszę  o pomoc dodam ze pojawiło  sie rotacyjne buczenie lecz nie wiem czy jest  związane  jedno z drugim
Dopisano 30 lip 2016, 16:51:
Dodam jeszcze że  przy wyprzedzaniu, przy predkosci okolo 140km/h zaczelo cos jakby wpadac w rezonans jakby metal o metal stukal rytmicznie

stukanie

Strona 1 z 1

Zauważyłem ze stuk wydobywa sie z tego samego koła co jest zle ustawiona zbiezność i chuczy, jutro jade na ustawianie zbieżności i zobaczymy czy problem dalej bedzie

- Od: 13 lip 2016, 13:45
 - Auto: Mazda 3 BK 2.0 2004

Bylem u diagnosty na sprawdzeniu zawieszenia, nie znalazl nic po za luznym lacznikiem stabilizatora z tylu, wszystkie gumy i sworznie wydaja sie byc zdrowe, co ciekawe gdzy jade po wybojach slychac delikatne stuki jakby gumy stabilizatora, a są  dobre, przy wiekszych wybojach slychac w przednym prawym kole glosny mocny pojedynczy stuk, i nie mam pojecia co to moze byc, przypominam ze to pojawilo sie po wymianie maglownicy

Ustawiłem  dzisiaj zbieżność  i jest lepiej, sprawdzę  jeszcze czy sanki na pewno dobrze przylegają  do budy.

Strona 1 z 1