Panowie jest jakaś różnica pomiędzy zaciskami w sedanie a hatchback? Chodzi mi o tył i czy podejdą np. z hatchbacka w benzynie. Znalazłem niedaleko mnie i miał bym oba za 100zł
Wymieniałem dziś łożysko i stało mi się to samo co wczoraj przy pierwszym kole. Sprężyny zacisku z obu stron tak trzymały że nie było szans ich wyjąć i w obu stronach uleciały więc musiałem nawiertać nowe dziurki zaraz przy tych oryginalnych z jednej strony się udało niestety z drugiej już tak łatwo nie poszło i muszę zakupić zacisk.
Zaciski hamulca sedan a hatchback
Strona 1 z 1
Niestety nie. Zacisk to stop aluminium i jest miększy od sprężyny. Na chwilę obecną mam to poskładane jednak dla spokoju wolę kupić zaciski i przełożyć. Mam to za mocno rozwiercone i istnieje obawa szczególnie ze strony pasażera że sprężyna może wyskoczyć. więc jak by ktoś się orientował to proszę o info bo po zaciski mogę nawet jutro jechać.
Dla tych co to rozbierają od razu mam radę i to samo zrobię u siebie jak kupię zaciski zanim założę do auta otwory zrobię na wylot w razie potrzeby będzie można wybić sprężyny.
Dla tych co to rozbierają od razu mam radę i to samo zrobię u siebie jak kupię zaciski zanim założę do auta otwory zrobię na wylot w razie potrzeby będzie można wybić sprężyny.
Strona 1 z 1