Witam,
Od miesiąca jestem posiadaczem Mazdy 3 1.6 benzyna, 2004 rok. O ile podczas jazdy nie ma problemów, to przy ruszaniu ciężko wrzucić 1 bieg (to samo przy wstecznym). Muszę na prawdę mocno wcisnąć sprzęgło, żeby się udało.
Wyciągnąłem już wycieraczki (myślałem, że nie wciskam sprzęgła do końca), jednak problem nadal pozostaje. Auto było u mechaników (nie z tym problemem, wymiana płynów i filtrów, założenie pilota do centralnego), jednak żaden nie powiedział, jakoby coś było nie tak, czy to ze sprzęgłem, czy ze skrzynią.
Dlatego pytam, czy to normalny stan rzeczy? Czy można to jakoś poprawić?
Z góry dzięki!
Ciężko wrzucić 1 bieg i wsteczny
Strona 1 z 1
Nie powinno tak być biegi powinny wchodzić delikatnie z tego co się orientuje sprzęgło mamy hydrauliczne może płynu ubyło, może zrób tak rozbierz panel tu jest parę fotek które ci pomogą tam sie dostać viewtopic.php?f=114&t=132948
na samym dole postu
na samym dole postu
Dzięki bardzo sprawdzę to na pewno 
- Od: 18 kwi 2013, 11:37
- Auto: Mazda 3 1.6 benzyna – 2004r.
ello,i jakie efekty bo mam ten sam problem?
- Od: 9 maja 2013, 10:27
- Auto: MAZDA 6 GY Sport Active 2.0(147KM) BENZYNA ROK 2007
Czasami bieg wsteczny "lubi" mieć wciśnięte dwa razy sprzęgło. Podobno ten typ tak ma.
"Nigdy nie polemizuj z idiotą – najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem." – "Pozdrawiam" Dr House
Strona 1 z 1