witam
dzisiaj zauwazylem ubytek oleju od wspomagania o jakies 0,5cm na podzialce.wczesniej stan byl prawie na rowni z MAX. zastanawiam sie czy ten plyn ma prawo ubywac jesli nie ma uszkodzen zewnetrznych powodujacych wycieki?prosilbym o opinnie ktore moga mi pomoc.obawiam sie ze te ostre mrozy mogly miec na to wplyw.nie ubywalo bylo wszystko wporzadku a tu raptem dzisiaj stan nieco sie zmniejszyl.jesli to rzecz normalna ze z czasem troszke ubywa to bym uzupelnil i po sprawie.oby to nie jakies uszkodzenie powodujace wycieki.prosze o pomocne opinie
Ubytek oleju wspomagania kierownicy
Strona 1 z 1
Myślę, żeby poczekać kilka dni/kilkaset kilometrów, później dolać w razie potrzeby i zainteresować się tematem, jeśli ubytek będzie się zwiększał.
dzieki Panowie za komentarze bede monitorowal stan oleju.a tak na marginesie to zawsze power steering wlewa sie na równi z MAX?
- Od: 6 maja 2008, 13:12
- Auto: Mazda 3S 2.3L 2006
przy dzisiejszej kontroli czyli na trzeci dzien od zaobserwowanego ubytku stan oleju wspomagania wrocil do normy.czyli sytuacja taka sama jaka opisales krisek.niewiem dokladnie co bylo przyczyna ale mam kilka opinni na ten temat.pozdrawiam
- Od: 6 maja 2008, 13:12
- Auto: Mazda 3S 2.3L 2006
Witam,
Dziś przy wymianie oleju silnikowego dostrzegłem, przy kole pasowym wyciekający olej z pompy wspomagania. Co może być tego przyczyną ? Łożysko
Również, mam dziwne jęki, przy 2.5 tyś właśnie z okolic tej pompy. Miał ktoś do czynienia z cieknącą pompą ?
Silnik 1.6 16V.
Dziś przy wymianie oleju silnikowego dostrzegłem, przy kole pasowym wyciekający olej z pompy wspomagania. Co może być tego przyczyną ? Łożysko
Silnik 1.6 16V.
Strona 1 z 1