Wg instrukcji wchodzi 7.5L -zgłupiałem jak to jest w końcu ?
Poj. Układu Chłodzenia M3 BK -LF
Strona 1 z 1
Witam ,jak w tytule ,oddałem Madzie na wymiane płynu i wypłukanie układu , kupiłem 8L Prestone i płukankę-odbieram auto a mechanik oddaje mi 3.5L Prestona 
Widzę, że nie ja jeden 
Dałem 2x po 4 litry i dostałem jeden baniaczek z powrotem.
Z tego co ja się orientuję, to nie tak jest łatwo opróżnić w M3 cały układ i bardziej niż wymiana, jest po prostu dolewka
Tak samo z olejem, niby z wymianą filtra potrzeba 4,3 a mi wystarczyło 4 i jest na bagnecie na max.
Dałem 2x po 4 litry i dostałem jeden baniaczek z powrotem.
Z tego co ja się orientuję, to nie tak jest łatwo opróżnić w M3 cały układ i bardziej niż wymiana, jest po prostu dolewka
Tak samo z olejem, niby z wymianą filtra potrzeba 4,3 a mi wystarczyło 4 i jest na bagnecie na max.
- Od: 16 maja 2010, 18:15
- Auto: Mazda 3 2.0 2004 sedan (USA)
Przy spuszczeniu z chłodnicy w 323F BA wylało się 4 i weszło 4
Ale skoro w układzie był ciemnozielony płyn i układ wymieszałby te 4 litry seledynowo-żółtego prestona z tym ciemnozielonym kolor byłby ciemniejszy a po 40km w upale pobrałem ze zbiorniczka i z baniaka i kolor jest ten sam ?
Ale skoro w układzie był ciemnozielony płyn i układ wymieszałby te 4 litry seledynowo-żółtego prestona z tym ciemnozielonym kolor byłby ciemniejszy a po 40km w upale pobrałem ze zbiorniczka i z baniaka i kolor jest ten sam ?
Strona 1 z 1