niezrozumieliście się bo MIK napisałeś: "Pęknięta gumowa osłona przegubu półosi ".
czyli środkowy przegub na prawej półosi mówiąc po chłopsku i tylko prawa półoś jest dzielona wiec stąd stwierdzenie ze po stronie kierowcy tego nie ma a poleciała ci guma na zewnetrznym przegubie przy kole wiec stąd ten smar na kole
Smar na wewnętrznej części felgi
1, 2
Dzięki Globy za cenną uwagę.
- Od: 9 lut 2009, 23:15
- Auto: Mazda 3 1.6 2004
a to mi zabiles ćwieka z tym smarem. Niedawno odkryłem, że moje alusy od strony zewnętrznej pokryte są jakimś smarowidłem i ie jest to jednostkowa sytuacja. Dosyć ciężko pozbyć się tego przy myciu. Sprawdziłem od wew strony alu i tarcze, ale tam nic takiego nie mam. Może ktoś ma pomysł co to może być?
rafek
- Od: 2 wrz 2009, 11:53
- Auto: Mazda 3 H 1,6 benz 2006
rafek napisał(a):Niedawno odkryłem, że moje alusy od strony zewnętrznej pokryte są jakimś smarowidłem i ie jest to jednostkowa sytuacja. Dosyć ciężko pozbyć się tego przy myciu. Sprawdziłem od wew strony alu i tarcze, ale tam nic takiego nie mam. Może ktoś ma pomysł co to może być?
Pewnie zmieniałeś opony. A przy zakładaniu opon w wulkanizacji smarują felgi jakimś mazidłem. Może to?
"Nigdy nie polemizuj z idiotą – najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem." – "Pozdrawiam" Dr House
U siebie ja tego pozbyłem się suchym ręcznikiem papierowym. Bo rzeczywiście wygląda brzydko i jeszcze gorzej tego się pozbyć.
"Nigdy nie polemizuj z idiotą – najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem." – "Pozdrawiam" Dr House
Nie przesadzacie troche? Byle myjka cisnieniowa zmywa to cos co nakladaja na felge ( nie jest to smar ale nazwy nie pamietam ) . Ale najlepiej umyc dokladnie i sprawdzic za jakis czas 
1, 2