Odwiedzalem serwis, ale nic mi nie powiedzieli. Moze ktos mial cos podobnego lub sie orientuje co to moze byc? Bede bardzo wdzieczny za pomoc.
lekki drgawki silnika?
Strona 1 z 1
Od pewnego czasu zauwazylem, ze czasami silnik dostaje lekkich drgawek. Na poczatku myslalem, ze to nierownosci na drodze, ale okazalo sie za tak nie jest. Drgania wystepuja zarowno jak jade stala predkoscia jak i przy przyspieszaniu (przy tym drugim czuc wyrazniej). Kiedy puszczam gaz nie zauwazylem tego jeszcze ani razu tak samo na biegu jalowym. Samochod ogolnie jezdzi dobrze, ale to jest drazniace, szczegolnie jak sie wyprzedza, bo mam wtedy takie wrazenie jakby przedsmiertnych drgawek dostawal
Wydaje mi sie, ze wtedy wlasnie slabiej przyspiesza jakby go cos dusilo.
Odwiedzalem serwis, ale nic mi nie powiedzieli. Moze ktos mial cos podobnego lub sie orientuje co to moze byc? Bede bardzo wdzieczny za pomoc.
Ostatnio edytowano 26 sty 2009, 20:55 przez DeadlY, łącznie edytowano 1 raz
WINNING BLUE MICA
- Od: 8 kwi 2008, 11:35
- Auto: Mazda 3 BK LF było....
bylem nuiedawno na serwisie i niby sprawdzali ze wszystko oki ale moze pojade jeszcze gdzies indziej.
mam wrazenie ze to cos zwiazane z silnikiem bo kiedy szarpie to ogolnie samochod jakby gorzej szedl. Krisek jak ci sie ta poducha objawiala?
mam wrazenie ze to cos zwiazane z silnikiem bo kiedy szarpie to ogolnie samochod jakby gorzej szedl. Krisek jak ci sie ta poducha objawiala?
ostatnio wywazylem kola i na jednym bylo spore bicie(wpadlem w dziure wczesniej), poprawilo sie, ale raczej to nie bylo to, pojezdzimy i zobaczymy
....................................
Edit:
Po wymianie swiec problem znikl. Przejechalem kilka tysiecy i nie ma zadnych drgawek
Poduchy byly ok.
....................................
Edit:
Po wymianie swiec problem znikl. Przejechalem kilka tysiecy i nie ma zadnych drgawek
WINNING BLUE MICA
Strona 1 z 1