Tylne nadkola

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez piotrek1963 » 2 mar 2010, 13:55

Jestem posiadaczem M3 2004r od niedawna i zauwazyłem ze tylne nadkola sa luzne z obu stron.Czy to ma tak byc czy one powinny byc jakos przymocowane? :)
piotrek1963

Postprzez BUrdoror » 2 mar 2010, 16:00

Na twoim miejscu od razu bym poszedl z tym do pana Henia. niech zamocuje je ponownie. Pisze tak, bo ostatnio na autostradzie przy marszowej predkosci 160-170km/h oderwalo mi sie prawe przednie nadkole. A oderwalo sie, bo juz bylo poluzowane i wczesniej wlasnie olalem te sprawe. Teraz musialem kupic nadkole + caly zderzak, bo oderwajace sie nadkole polamalo zaczepy w zderzaku.
Obrazek
Forge BPV Gen2, K&N Typhoon, Bilstein B6, TRZ Dog Bone RMM, Denso ITV22, Hypertech tune
Forumowicz

Od: 8 lut 2010, 15:01
Auto: M3 MPS BK 2007

Postprzez Orson » 2 mar 2010, 20:25

Też mam luźne jedno nadkole, z tym że lewe z przodu. Wypadł poprostu plastikowy kołek, który je trzymał. Kołki kupiłem, ale nie mam kiedy podnieść auta, bo ręka mi bez tego nie dojdzie. Poza tym wczoraj przy prędkości 150 km/h "wywiało" mi pół osłonki pod zderzakiem. Mam nadzieję, że będzie się ją dało ponownie zamontować, i że obejdzie się bez kupna nowej. Lepiej się tym zająć, bo potem w czasie szybszej azdy może być problem.

Pozdrawiam.
Obrazek
Obrazek
Forumowicz

Od: 28 maja 2009, 09:26
Auto: Mazda 3 2.0 150KM 2005r. USA