zmieniarka CD (Mazda 3)
Strona 1 z 1
Witam mam mazde 3 i radio w niej bez cd ale z centralką na zmieniarkę, a pytanie brzmi: gdzie może być koniec kabla na zmieniarkę cd? w bagażniku czy w schowku?
dzięki
dzięki
- Od: 8 mar 2008, 17:05
- Auto: Mazda 3 1.6
Czyli tak jak szóstki.kocio napisał(a):Mazdy 3 z fabryczną zmieniarką posiadają ją w przednim panelu.
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
ok ale ja mam tam tylko radio, na cd wejścia nie ma z przodu jest tylko sterowanie na zmieniarkę czyli przełączniki, musi być gdzieś kabel ażeby podłączyć zmieniarkę czyli w schowku z przodu?
- Od: 8 mar 2008, 17:05
- Auto: Mazda 3 1.6
Kazdy panel ma przełącznik " CD " jak chcesz mieć CD musisz zakupic bebechy lub cały panel gdzies na allegro....
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Witam
Posiadam taką mazdę jak w tytule tematu, radio ma oryginalne (nie bose), na panelu radia widnieje opis jakoby posiadało zmieniarkę na 6 płyt...
Jedną wkładam bez problemu, przy następnych przytrzymuje przycisk "load" i nic się nie dzieje...a wg instrukcji powinien pojawić się napis cd-in albo coś takiego...
Czy to możliwe że radio teoretycznie posiadające zmieniarkę, praktycznie jej nie posiada?:)
z góry dzięki za odpowiedź
Posiadam taką mazdę jak w tytule tematu, radio ma oryginalne (nie bose), na panelu radia widnieje opis jakoby posiadało zmieniarkę na 6 płyt...
Jedną wkładam bez problemu, przy następnych przytrzymuje przycisk "load" i nic się nie dzieje...a wg instrukcji powinien pojawić się napis cd-in albo coś takiego...
Czy to możliwe że radio teoretycznie posiadające zmieniarkę, praktycznie jej nie posiada?:)
z góry dzięki za odpowiedź
- Od: 23 lut 2010, 15:52
- Auto: Mazda 3 MZ-CD 1.6 sport top
Mam taki sam samochód, ale przez głowę by mi nie przeszło, że można tam włożyć SZEŚĆ płyt.
Pytam się gdzie to miało by się zmieścić ?
Gdzie Ty widzisz napis, że tam jest zmieniarka ?
Pytam na poważnie (bez urazy i bez ironii).
Pytam się gdzie to miało by się zmieścić ?
Gdzie Ty widzisz napis, że tam jest zmieniarka ?
Pytam na poważnie (bez urazy i bez ironii).
Pozdrawiam
- Od: 15 lis 2008, 22:04
- Auto: Mazda 3 1.6 MZ-CD
nie w podłokietniku , zmieniarka jest w radiu, mieści 6 płyt jedna nad drugą. Radio ze zmieniarką po prawej stronie szparki
na płytę posiada napis "6 cd", i po naciśnięciu load pojawia się lista płyt 1-2-3-4-5-6
- Od: 11 lis 2009, 15:22
- Auto: była Mazda 3 2.0 16V 2007 tiptronic
jest Mercedes C SportCoupe 200 kompresor
No to jutro zlustruję dokładnie moje.
Może mam, a nie wiem ?!
Prawdę mówiąc nigdy nawet nie wkładałem do niego płyty CD.
Wstyd powiedzieć, ale to prawda, po prostu nie czułem takiej potrzeby.
Zwykle wystarcza mi radio.
Może mam, a nie wiem ?!
Prawdę mówiąc nigdy nawet nie wkładałem do niego płyty CD.
Wstyd powiedzieć, ale to prawda, po prostu nie czułem takiej potrzeby.
Zwykle wystarcza mi radio.
Pozdrawiam
- Od: 15 lis 2008, 22:04
- Auto: Mazda 3 1.6 MZ-CD
mazda 3 w fabrycznym wyposażeniu wypuściła w 2007 r radio ze zmieniarką na 6 płyt tak jak mówił kolega na początku .. w 2008 r dołożyli oprócz zmieniarki mp3 ( takie mam właśnie zamontowane) nie różni się wielkością ani grubością od wcześniejszych .......
a Tobie jesli nie chodzi to faktycznie musiało się coś popsuć bo po wciśnięciu "load" powinien być słyszalny dźwięk przestawiania się płyt i na wyświetlaczu powinien zacząć mrugać numer z pustym miejscem ( od 1 do 6 ) i wtedy można wsunąć płytę
a Tobie jesli nie chodzi to faktycznie musiało się coś popsuć bo po wciśnięciu "load" powinien być słyszalny dźwięk przestawiania się płyt i na wyświetlaczu powinien zacząć mrugać numer z pustym miejscem ( od 1 do 6 ) i wtedy można wsunąć płytę
Paintball Tarnów www.forestwar.pl
Z tego co wiem – są różne wersja fabrycznego radia, jaką wersję posiadamy można odczytać z napisu widniejącego obok przycisku Load, (mp3, 6 cd, albo puste) ja mam opisane jako 6-cd ale zmieniarka nie działa mi zgodnie z instrukcją....prawdopodobnie jest uszkodzona, bądź został wymontowany napęd...
- Od: 23 lut 2010, 15:52
- Auto: Mazda 3 MZ-CD 1.6 sport top
Podbije temat bo też mam problem ze zmieniarką,jedna płyta wchodzi bez problemu ,ale jeśli chce włożyć następna to nie da rady ,po naciśnięciu "load"nic sie nie dzieje,czy jest możliwe że poprzedni właściciel wymontował zmieniarke?.A jeśli nie,to gdzie na śląsku można takie radio ze zmieniarką naprawić(oprócz serwisu Mazdy)?
Masz napis na radiu zaraz przy przycisku LOAD 6CD IN DASH jeśli nie to radio nie ma wbudowanej zmieniarki od początku. Wystarczyło by tylko trochę
a byś wiedział że wszystkie panele są podobne i mają przycisk load oraz wyboru płyty co wcale nie znaczyło że jest tam "szuflada"

Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Strona 1 z 1