Mam pewien problem z Mazdą 3. Chodzi o zbiornik/wskaźnik paliwa. Leję bak do pełna, a wskazówka cały czas pokazuje rezerwę. Czasami się podnosi, ale tylko do połowy. Przez chwilę jest OK, a później znowu opada. Zauważyłem, że jak jest mniej niż pół baku paliwa to praktycznie w ogóle się nie podnosi.
Mam ktoś pomysł gdzie może być problem? Z góry dziękuję za pomoc.
Wskaźnik paliwa
Strona 1 z 1
no wlasnie u mnie jest podobny problem tylko ze u mnie jak jest pusty zbiornik to sie rezerwa swieci a wskazowka na polowie pokazuje i nie opada do min
ale jak zaleje powyzej 10l to rezerwa gasnie a wskazowka podnosi sie do 3/4 i nie wiem co jest
jedynie po tej kontrolce rezerwy poznaje kiedy mi sie bena konczy 
- Od: 5 wrz 2006, 16:15
- Auto: 323F BG 1.6 8V 91r.
323F BJ 1.6 16V 01r.
Czary
U mnie tej zimy było coś takiego, że zatankowałem na maxa – wskaźnik na full, wyjeździłem połowę. Wstawiłem fure na noc do garażu. W nocy był mróz gdzieś – 5. Następnego dnia odpalam fure
i ku zdziwieniu pełny zbiornik
Przejechałem gdzieś 10 km i wszystko wróciło do normy
( A już myślałem że mi ktoś w nocy dolał 
U mnie tej zimy było coś takiego, że zatankowałem na maxa – wskaźnik na full, wyjeździłem połowę. Wstawiłem fure na noc do garażu. W nocy był mróz gdzieś – 5. Następnego dnia odpalam fure

Strona 1 z 1