Cześć!
Piszę do Was, bo już nie wiem co zrobić, a mechanicy rozkładają ręce (może nie mam do nich szczęścia)
Posiadam Mazdę 3 z 2007 roku. Ostatnio miałem nieprzyjemność wymiany jednego z wężyków płynu chłodzącego. Ogólnie sieczka, cała komora za silnikiem była zarzygana płynem, aczkolwiek z tym problemem się uporałem (a raczej zrobił to jeden z mechaników, niestety pomimo tego, że interesuje mnie mechanika to mam krótko mówiąc dwie lewe ręce). Po incydencie wyłania się płynu pewnego dnia zanim oddałem samochód do mechanika coś zaczęło się z niego kopcić. W ruch poszła gaśnica, ale jednak pełny efekt zgaszenia nastąpił po wypięciu klemy. Od razu wiedziałem, że może być problem z elektroniką i się nie myliłem. Odebrałem samochód i dowiedziałem się, że mechanicznie jest sprawny, ale nie działa i nie da się połączyć z kontrolerem poduszek. Świeci mi się również kontrolka od ręcznego, nie mam podgrzewania tylniej szyby, a gdy wbijam kierunkowskaz lub chce włączyć światła długie to informacje o tym nie wyświetlają się na desce rozdzielczej. Problem dotyczy też wyświetlacza od radia, który się podświetla, ale nic nie wyświetla, żadnych informacji. Elektromechanik powiedział, że pobieżnie sprawdził wiązki, ale nic nie znalazł. Miał ktoś podobną sytuację, albo chociaż wiedziałby co mogę zrobić z tym faktem ?
M3 BK 2007r. Różne problemy z elektroniką m.in. poduszki, kontrolka ręcznego.
Strona 1 z 1
Czesc!
Udało Ci się dojsc do tego co jest problemem?
Mam taki sam problem tylko mi nic nie zalało. Z pupy zapaliła się kontrolka poduszki oraz ręcznego i przestały wyświetlać się informacje o innych kontrolkach takich jak swiatla kierunki itp. Do tego nie mam jak sterować klimatyzacja bo nie załącza się. Dmucha ale tylko ciepłym. Tak jakby jakies sterowanie informacjami zdechło. Jest to juz mój drugi taki przypadek. Ma ktos jakiś pomysł bo oddałem do mechanika i mówi ze wszystko jest sprawne oddałem do elektronika i też mówi że nie może znalezc co jest przyczyną. Dostaje na leb jest 32°c a ja nie mam klimy.
Udało Ci się dojsc do tego co jest problemem?
Mam taki sam problem tylko mi nic nie zalało. Z pupy zapaliła się kontrolka poduszki oraz ręcznego i przestały wyświetlać się informacje o innych kontrolkach takich jak swiatla kierunki itp. Do tego nie mam jak sterować klimatyzacja bo nie załącza się. Dmucha ale tylko ciepłym. Tak jakby jakies sterowanie informacjami zdechło. Jest to juz mój drugi taki przypadek. Ma ktos jakiś pomysł bo oddałem do mechanika i mówi ze wszystko jest sprawne oddałem do elektronika i też mówi że nie może znalezc co jest przyczyną. Dostaje na leb jest 32°c a ja nie mam klimy.
- Od: 13 lip 2024, 07:47
- Auto: Mazda 3 BK 2006r 1.6 Benzyna 105km
Sprawdź skrzynkę niebezpieczników
w kabinie pod nogami pasażera. Najlepiej odłącz wszystkie kostki, popsikaj jakimś elektrokontaktem i podłącz wszystko spowrotem.
Tylko zrób to dokładnie.
Dodatkowo zobacz czy w schowku nie masz przepalonej żarówki....jeśli tak to ją wymień.....
Tylko zrób to dokładnie.
Dodatkowo zobacz czy w schowku nie masz przepalonej żarówki....jeśli tak to ją wymień.....
Strona 1 z 1