Mam Mazdę 3 BK Hatchback z 2005 roku i chciałbym wyłączyć poduszkę powietrzną pasażera, żebym mógł przewozić bombelka na przednim siedzeniu
Wyłączenie poduszki powietrznej pasażera
Strona 1 z 1
Witam,
Mam Mazdę 3 BK Hatchback z 2005 roku i chciałbym wyłączyć poduszkę powietrzną pasażera, żebym mógł przewozić bombelka na przednim siedzeniu
Niestety nigdzie nie widzę przełącznika, czy w ogóle w tym modelu możliwe jest wyłączenie poduszki? Jeśli tak to w jaki sposób?
- Od: 5 wrz 2016, 11:14
- Auto: Mazda 3 1.6 Active
Ja nie miałem wyłącznika. W siedzeniach jest czujnik nacisku i dziecko z fotelikiem raczej go włączy.
Zgodnie z nakleją na osłonie przeciwsłonecznej zalecane jest wożenie dzieci z tyłu.
Zgodnie z nakleją na osłonie przeciwsłonecznej zalecane jest wożenie dzieci z tyłu.
yama napisał(a):BK nie ma odłączania poduszki
Istnieje możliwość wyłaczenia poduszki pasażera poprzez dodanie wyłącznika wraz z dodatkowymi elementami i zakodowanie go.
yama napisał(a):można ja wyłączyć przecinamy wiązkę maty oraz plus do inicjacji poduszki
To niej jest dobre rozwiązanie gdyż będą generowane błędy i tym sposobem deaktywuje się pozostałe poduszki. System airbag ma samodiagnozę i w przypadku wykrycia błędu zostaje on wyłączony.
yama napisał(a):. Nie można odłączyć po Can ie!!!!
CAN tutaj nie ma nic do rzeczy. Są auta innych marek z CAN-em gdzie programowo da się ją deaktywować ale w modelu BK nie ma takiej opcji.
- Od: 27 wrz 2010, 17:58
- Auto: Mazda 3 BL '12
Strona 1 z 1