pali gniazdo zarowki
Strona 1 z 1
Witam.Mam pewien problem od jakiegos czasu z oswietleniem a konkretnie ze swiatlem mijania od strony kierowcy.Od dluzszego czasu nie lacza mi swiatla,a dokladniej gdy wlaczal swiatla raz dzialaja raz nie.Gdy poruszam swiatlami dzialaja,przejade troche to podczas jazdy potrafi sie wylaczyc a czasem gdy zgasze i znowu zapale znow nie dzialaja..dzisiaj zobaczylem glebiej co tam jest i okazalo sie ze drucik ktory trzyma gniazdo zarowki,przypala to gniazdo i jest stopiony plastik az na wylot do koncowek(zlaczek)kabli ktore zasilaja zarowke..zaizolowalem to przejechalem ledwo ze 2km i stopilo mi izolacje.Co to moze byc za przyczyna i jak to zwalczyc??z gory dziekuje za odpowiedzi.pozdrawiam wszystkich posiadaczy Mazd. 
- Od: 22 cze 2016, 22:51
- Auto: Mazda 3
1.6 D
2005
Ja mam lekko nadtopiony ten sam element i wnioskuje, że kiedyś były zamontowane "za mocne" żarówki i wtedy podtopiło.
Gniazdo za paręnaście złotych kupisz nowe, więc kup załóż i jeździj. Sprawdź za jakiś czas czy nadal Ci pali plastik. Oczywiście na sam początek sprawdź czy czasem nie władowałeś/ktoś nie władował Ci 100W żarówek.
Gniazdo za paręnaście złotych kupisz nowe, więc kup załóż i jeździj. Sprawdź za jakiś czas czy nadal Ci pali plastik. Oczywiście na sam początek sprawdź czy czasem nie władowałeś/ktoś nie władował Ci 100W żarówek.
ok dzieki za odp.sprawdze to.
1.6 D
2005
okazalo sie ze zarowka (55w) palila te gniadko..
1.6 D
2005
Strona 1 z 1