W tamtym tygodniu pech dopadł moja mazde. W pracy malowali hale farbą natryskową. Niestety, farba przeniosła się na samochody
Farba na lakierze
Strona 1 z 1
Jako że to mój numer pierwszy post, witam wszystkich 
W tamtym tygodniu pech dopadł moja mazde. W pracy malowali hale farbą natryskową. Niestety, farba przeniosła się na samochody
prawdę mówiąc nawet tego nie widziałem. Zauważyłem dopiero wtedy, gdy chciałem auto umyć i gąbka reagowała jakby była na papierze ściernym, a nie na lakierze...to samo szmatka. Od incydentu minął tydzień i muszę szybko reagować żeby nie było gorzej. Byłem w jednej myjni, to stwierdzili że natłuszczą auto i to zejdzie, chociaż wątpię w taki efekt. Inni pracownicy mówią, że tylko polerka. Panowie, macie na to radę? Jeszcze słyszałem o benzynie ekstrakcyjnej.
Idź do firmy,najlepiej z innymi poszkodowanym i zapytaj co oni na to.Kolega miał podobną sytuację też jakaś farbą auta pod firmą dostały. Dostał chyba 500zl ba usunięcie skutków.
Możesz spróbować benzyna,polerka napewno by pomogła,ewentualnie ręcznie . Dużo elementów?
Możesz spróbować benzyna,polerka napewno by pomogła,ewentualnie ręcznie . Dużo elementów?
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Byliśmy u szefa i stwierdził, że musi pogadać z kierownikiem budowy, bo to firma zewnętrzna
Jeśli chodzi o mazde, to w zasadzie cała. Byłem na jednej myjni, to chcieli jakimś sprayem który otłuści auto i wtedy ma niby zejść. Zabieg tani, bo 10zł od elementu, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć i boję się spróbować

Jeśli chodzi o mazde, to w zasadzie cała. Byłem na jednej myjni, to chcieli jakimś sprayem który otłuści auto i wtedy ma niby zejść. Zabieg tani, bo 10zł od elementu, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć i boję się spróbować
Beny za 500zł to nie zrobisz dobrej polerki weź pod uwagę że do czyszczenia masz lakier wszystkie uszczelki, szyby.
U mnie pod zakładem taka sama sytuacja chyba 15samochodów płacili grubą kasę (też firma zewnętrzna oni muszą mieć ubezpieczenie od takiego czegoś a jeśli nie to z kapsy) i nie ważne ile lat miał samochód a były takie prawie z salonu i 10-15letnie. Na pewno mogę powiedzieć stało tam volvo 4latek to był koszt prawie 4tyś w aso.
U mnie pod zakładem taka sama sytuacja chyba 15samochodów płacili grubą kasę (też firma zewnętrzna oni muszą mieć ubezpieczenie od takiego czegoś a jeśli nie to z kapsy) i nie ważne ile lat miał samochód a były takie prawie z salonu i 10-15letnie. Na pewno mogę powiedzieć stało tam volvo 4latek to był koszt prawie 4tyś w aso.
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Panowie, udało mi się przywrócić lakier!
Najpierw była myjnia za 150zł (natłuszczanie auta, plus mycie) i miałem wrażenie, że dość sporo zeszło. Po kilku myciach nie było już kropek, ale został chropowaty lakier. Kupiłem w tamtym tygodniu "ADBL CLAY SPONGE". Panowie, ta gąbka działa cuda! Czułem przy myciu że po kilku ruchach lakier robi się gładki. Całe mycie zajęło mi z 3 godziny, ale teraz lakier wrócił do normalnej postaci!
Najpierw była myjnia za 150zł (natłuszczanie auta, plus mycie) i miałem wrażenie, że dość sporo zeszło. Po kilku myciach nie było już kropek, ale został chropowaty lakier. Kupiłem w tamtym tygodniu "ADBL CLAY SPONGE". Panowie, ta gąbka działa cuda! Czułem przy myciu że po kilku ruchach lakier robi się gładki. Całe mycie zajęło mi z 3 godziny, ale teraz lakier wrócił do normalnej postaci!
To fajnie że się udało doprowadzić lakier do stanu pierwotnego. Fajna ta gąbka.
MAZDA SIĘ NIE PSUJE TO LUDZIE PSUJĄ MAZDY

Strona 1 z 1