Nowa końcówka wydechu

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Sly93 » 12 maja 2017, 10:07

Szukałem w wyszukiwarce podobnego tematu, lecz bezskutecznie- także jeśli był już podobny wątek, przekierujcie mnie proszę.

Chciałbym Was zapytać czy kupowaliście nakładki na końcówkę wydechu? Moja niestety jest już w dość kiepskim stanie, ogólnie pordzewiała i taka hmm "zmęczona". Postanowiłem odswieżyć trochę wygląd auta i założyć krótką srebrną (nie jakiś agro-tuning). Wydech ma średnicę 6mm. Nie mam pojęcia jak się do tego zabrać... Kupić taką końcówkę ze śr. 7mm i nałożyć, czy potrzebna jest końcówka o takiej samej średnicy?

Z góry dzięki za pomoc!
Początkujący

Od: 11 maja 2017, 08:08
Auto: Mazda 3 BK Sedan 1.6 CDTi 109KM (2005 r.)

Postprzez caliber2001 » 14 lip 2017, 14:22

Zakładam, że miałeś na myśli cm, a nie mm. Sprawa może być trochę bardziej skomplikowana jeśli miałeś fabryczna chromowaną końcówkę – ta jest niestety przyspawana do zwykłego wydechu. Jeśli nie miałeś chromu to kupujesz wiekszej średnicy i montujesz, zazwyczaj tam są klipsy któryou po prostu dociagasz.
Forumowicz

Od: 1 lip 2017, 15:00
Auto: Mazda 3 BK 2.0 LF hatchback RHD