Wymiana lusterka w BK sedan

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez majkel79 » 2 gru 2016, 10:53

Witajcie,
wybaczcie jeśli temat już poruszany ale nie doszukałem się.
Potrzebuję wymienić prawe lusterko bo nie działa w nim sterowanie. Podejrzewam że ktoś je ręcznie ustawiał i coś uszkodził. Buczy ale nie porusza się.
To normalne, że muszę szukać lusterka od europejki ale na co jeszcze muszę zwrócić uwagę?
Czy sedan i hatch mają takie same lusterka?
Czy przedlift i polift mają takie same lusterka?
Czy info że wtyk jest 5-pinowy określa jednoznacznie że jest to lusterko z podgrzewaniem?
Rozumiem, że mogę wziąć lusterko w dowolnym kolorze i przełożyć swoją obudowę?
Będę wdzięczny za konkretną odpowiedź.
Forumowicz

Od: 7 lis 2016, 13:52
Auto: BK Z6 '07 Sedan

Postprzez MazdaLublin » 2 gru 2016, 12:35

Na wszystkie twoje pytania jest tylko jedna odpowiedz TAK będzie pasowało
a to buczenie to może być tym spowodowane że ktoś może wymieniał szkło i nie zapiął go w jeden silniczek który służy do regulacji lusterka
czy w którejś płaszczyźnie wkład lusterka lata luźno ??
Forumowicz

Od: 30 wrz 2008, 21:01

Postprzez Cristiano1989 » 2 gru 2016, 14:29

Dzień dobry,

Mam podobny problem więc może rozwiązanie naszych problemów będzie podobne. Dzisiaj rano w drodze do pracy jakiś kierowca ścinając zakręt zahaczył moje lusterko . Niestety lusterka nie ma a Obudowa plastikowa odpadła i cała wiązka przewodów jest odsłonięta. Gdzieś znalazłem informacje, że te plastikowe nakładki pasują z Mazdy 6 z tych samych lat. Czy zatem lusterka z Mazdy 6 będą pasować do Mazdy 3? Na pierwszy rzut oka wyglądają podobnie.

Będę wdzięczny za pomoc.
Początkujący

Od: 4 kwi 2015, 15:45
Auto: Mazda 3 Sedan, 2.0 Benzyna 150KM, 2007 v. USA

Postprzez majkel79 » 2 gru 2016, 15:23

MazdaLublin napisał(a):Na wszystkie twoje pytania jest tylko jedna odpowiedz TAK będzie pasowało
a to buczenie to może być tym spowodowane że ktoś może wymieniał szkło i nie zapiął go w jeden silniczek który służy do regulacji lusterka
czy w którejś płaszczyźnie wkład lusterka lata luźno ??

Nie lata luźno. Jest wpięte właściwie. Przy próbie regulacji słychać buczenie w trzech kierunkach a porusza się tylko w jednym stąd pewność że to kwestia lusterka a nie przycisku.
Forumowicz

Od: 7 lis 2016, 13:52
Auto: BK Z6 '07 Sedan

Postprzez MazdaLublin » 2 gru 2016, 18:43

Cristiano1989 napisał(a):Gdzieś znalazłem informacje, że te plastikowe nakładki pasują z Mazdy 6 z tych samych lat. Czy zatem lusterka z Mazdy 6 będą pasować do Mazdy 3?

Szkło i nakładka pasuje z lusterka od 6 ale tylko z polifta
Lusterka od mazdy 6 przed liftem mają zupełnie inną budowę choć na 1 rzut oka wyglądają tak samo .
Forumowicz

Od: 30 wrz 2008, 21:01

Postprzez Cristiano1989 » 3 gru 2016, 15:34

Dziękuję za cenne informacje.

A jak jest z wersjami angielskimi? Czy lewa nakładka z Mazdy 6 po lifcie ale w wersji angielskiej będzie pasowała do lewej nakładki wersji europejskiej?

Pozdrawiam
Początkujący

Od: 4 kwi 2015, 15:45
Auto: Mazda 3 Sedan, 2.0 Benzyna 150KM, 2007 v. USA