Witam i proszę o pomoc.
Dziś z rana rozbiłem prawy przód,tak na szybko potrzebuje zderzaka,błotnika,reflektor,wszystko prawe.
Pacjent to Mazda 3 2004 2.0 Hatchback.
Błotnik-szukać używkę?czy nowy zamiennik jest coś warty?ktoś przerabiał ten temat?jeśli używka to czy te błotniki pasują tylko od HB czy też od sedana?błotnik poliftowy będzie pasował?
Lampa ksenon-czy można po zdjęciu rozpoznać czy to ksenon czy zwykła lampa?czy lampa pasuje od wersji poliftowej?czy będzie pasowała od sedana?wcześniej już prawa lampa mi nie działała więc pewnie będę musiał kupić i przetwornice,ktoś może podać dokładne oznaczenie przetwornicy przedliftowej bo rozumiem że tylko taka pasuje?
zderzak-jaki zderzak szukać?tylko przedliftowe?czy poliftowy też będzie pasował?od sedana nie będzie pasował z tego co tu na forum przeczytałem.Jaka jest różnica miedzy zwykłym zderzakiem a wersja Top i Sport?przeglądając allegro zauważyłem że jest dużo zderzaków ale niestety bez dziur na na spryskiwacze i zastanawiam się czy jak bym kupił bez dziur to taki gość co spawa i naprawia zderzaki i rzeźbi w plastiku by ich nie dorobił?na czym trzymają się te spryskiwacze?na zderzakach są na to jakieś zaczepy?czy montuje się je w inny sposób?
Wiem że na dużo pytań by mi pomogło dokładnie przyjrzenie się mojej Madzi ale niestety samochód stoi poza moim zasięgiem i będę miał do niego dostęp dopiero w poniedziałek.
Po kolizji...
Strona 1 z 1
z sedana będą pasowały tylko felgi, wszystkie części karoseryjne są inne
lampa tylko od przedlifta bo ma inny silniczek do regulacji
błotnik może być od polifta zawsze będzie zdrowszy, podróbkę odradzam chyba że na handel : )
zderzak musi być do przedlifta chyba że chcesz odnowić sobie model ale wtedy kupujesz kompletny zderzak z grilem bo ze starego zderzaka nic Ci się nie nada, żadna kratka, halogen nawet zaślepka na hak jest inna.
Co do dziur na spryski one są zaznaczone od wewnątrz na zderzaku w których miejscach trzeba je wyciąć
Kilka części mam do tego modelu : )
lampa tylko od przedlifta bo ma inny silniczek do regulacji
błotnik może być od polifta zawsze będzie zdrowszy, podróbkę odradzam chyba że na handel : )
zderzak musi być do przedlifta chyba że chcesz odnowić sobie model ale wtedy kupujesz kompletny zderzak z grilem bo ze starego zderzaka nic Ci się nie nada, żadna kratka, halogen nawet zaślepka na hak jest inna.
Co do dziur na spryski one są zaznaczone od wewnątrz na zderzaku w których miejscach trzeba je wyciąć
Kilka części mam do tego modelu : )
Strona 1 z 1